|

Amazon, drone ile ilk teslimatını gerçekleştirdi

Alışveriş dünyasının ilk akla gelen isimlerinden Amazon, drone’lar ile ilk teslimatını gerçekleştirdi. Henüz test aşamasında olan bu yeni servis özelliğine Amazon Prime Air ismi verildi.

Yeni Şafak
13:57 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:58 - 15/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Amazon tarafından üzerinde çalışmaların devam ettiği yeni teslimat yönteminin ilk testi Cambridge, İngiltere'de gerçekleştirildi. Civarda bulunan tesislerden yola çıkan paketin müşteriye ulaşması tam 13 dakika sürdü.



Amazon Prime Air sistemi için test mekânının Cambridge seçilmesinin nedeni, çok yakında Amazon tesisinin bulunmasıydı. Amazon Prime Air sistemi için gerekli teknolojiyle donatılan merkez şimdilik sadece civardaki birkaç kullanıcıya hizmet verecek. Zamanla servis kullanım alanının tesisin etrafında daha da geliştirilmesi bekleniyor.




Amazon Prime Air teslimat yönteminin ilgi uyandıran iki yanı bulunuyor;



  • Siparişlerin hızlı ve güvenli bir şekilde müşterilere ulaşması.
  • Teslimat sürecinin otomatik olarak gerçekleşmesi.

Amazon Prime Air sisteminde teslimat için kullanılan drone, kimse tarafından kullanılmıyor ve devamlı takip edilmesine gerek kalmıyor. GPS sistemi sayesinde drone'lar kalkış ve varış noktalarını kendisi belirliyor. Bu rotanın dışına çıkmadan teslimatı gerçekleştirip, aynen geri dönüyor. Amazon geliştirdikleri bu yeni düzenin ilerleyen yıllarda standart bir teslimat sistemine dönüşmesini umut ediyor.




#Amazon Prime Air
#Drone
7 yıl önce