|

Amazon yanlışlıkla ücretsiz sattı

Dünyanın en popüler online alışveriş sitesi olan Amazon’un yaptığı hata, Echo Dot ürünün ücretsiz satışa sunulmasına neden oldu. Durumu fark edip siparişleri iptal eden alışveriş devi, müşterilerine 5 dolarlık ek kredi tanımlamayı da unutmadı.

Yeni Şafak
11:23 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 11:27 - 22/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Dünya çapında popüler online alışveriş sitesi Amazon, Echo Dot ürünü yanlışlıkla ücretsiz satışa çıkardı.
Dünya çapında popüler online alışveriş sitesi Amazon, Echo Dot ürünü yanlışlıkla ücretsiz satışa çıkardı.

Dünyanın en popüler online alışveriş sitesi olan Amazon, Echo Dot ürününün ücretsiz satılmasına neden oldu. Durumu fırsat bilip sipariş veren müşterilerinin ise hevesleri kursaklarında kaldı.

Echo Dot satışı hakkında Amazon’un bugün yaptığı açıklamaya göre ise verilen tüm siparişler iptal edildi. İnsanların bu sorunu yaşamasına neden olan olay ise 49 dolarlık Echo Dot ürüne 49 dolar indirim uygulanabilmesiydi. Yaşanan bu sorunun yazılımdan kaynaklı olmadığını açıklayan firma, Audible için hazırlanan indirimin Echo Dot’a uygulanmasından dolayı kaynakladığını belirtti. Ayrıca Amazon'un sahip olduğu bir Audiobook servisi olan Audible ile Echo Dot arasında uygulanması düşünülen çapraz promosyon uygulaması, online alışveriş devinin büyük bir hata yapmasına neden oldu.


Sadece 49 dolar indirim ile Echo Dot siparişi veren tüm müşterilerin siparişlerini iptal eden Amazon, müşterilerinin gönlünü alabilmek için 5 dolar değerinde ek kredi eklemeyi de ihmal etmedi.

#Amazon
#Echo Dot
#Audible
7 yıl önce