|

Analistlere göre Twitter hisseleri 10 dolar bile etmez

Analistler Twitter’in geleceğini pek parlak görmüyor. Hatta o kadar karamsar bir tablo çiziliyor ki yapılan araştırma sonuçlarında Twitter hisselerinin 10 dolar bile etmediği ifade ediliyor.

Yeni Şafak
16:55 - 24/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 16:57 - 24/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Twitter bir dönem 46 dolarları görmüştü ama son durum pek iç açıcı değil.
Twitter bir dönem 46 dolarları görmüştü ama son durum pek iç açıcı değil.

Twitter son dönemde şirketi satmak için elinden gelen çabayı gösterse de istediği sonucu bir türlü elde edebilmiş değil. Son dönemde ise şirket yöneticileri bir bir istifa ediyor. Twitter'ın teknoloji şefi olan Adam Messinger bir süre ara vereceğini açıklarken kendisine başkan yardımcısı Josh McFarland'da istifa ederek eşlik etti. İki çalışan da aynı anda Salı günü resmi istifalarını açıkladı.



Bunlar ilk istifalar değil. Daha önce de operasyon şefi Adam Bain de finansal işlemler şefi olan Anthony Noto'ya yerini bırakmıştı. Son bir yıl içerisinde aralarında iş geliştirme, medya ve reklam, medya ortaklığı, insan kaynakları ve mühendislik departmanlarında lider pozisyonunda bulunan birçok çalışan da işlerini kaybetmişti. Sosyal medya devi bu gelişmeler ışığında son haftaya 17.92 dolarlık hisse değeri ile girmişti.



Alanında uzman isimlerden biri olan Trip Chowdhry son açıklamasında “Eğer veri kalitesi kötüyse, reklam hedef kitlesi kötü olur. Hedef kitle kötü olursa, reklamcılar mutsuz olur. Sonuç buraya ulaşırsa, Twitter içerisinde bulunduğu durumdan çıkamaz.” İfadelerini kullanarak, özellikle Twitter'in son ABD seçimlerinde “yanıltıcı” sonuçlar vererek Clinton'u önde göstermesine atıfta bulunmuştu.



Twitter anket ve paylaşımlarının diğer sosyal medya sitelerine nazaran daha sağlıksız sonuçlar verdiği söyleniyor. Twitter konusunda önümüzdeki günlerde özellikle finansal açıdan kötü senaryolar kuruluyor. Eğer hisse senetleri 10 dolara düşerse, ABD teknoloji şirketlerini de etkileyecek bir dizi olaylar olabileceği ifade ediliyor.











#Twitter
7 yıl önce