|

Android 7.0 resmen açıklandı

Google'ın mobil işletim sistemi Android'in yeni sürümü 7.0'ın ismi resmen açıklandı. Yeni sürüm Nougat ismiyle geliyor.

Yeni Şafak
16:13 - 1/07/2016 Cuma
Güncelleme: 16:16 - 1/07/2016 Cuma
Yeni Şafak
Android 7.0 Nougat resmen duyuruldu.
Android 7.0 Nougat resmen duyuruldu.

Google'ın mobil işletim sistemi Android'in yeni sürümü resmen duyuruldu. Bildiğimiz üzere Android'in sürümleri bu zamana kadar hep alfabetik sırayla belirlenmişti. İlk olarak 2009'da yayınlanan Android Astro ismiyle piyasaya çıkmıştı. Sonrasında sırasıyla; Bender, Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KirKat, Lollipop ve Marsmallow isimleri verilmişti.



Android 7.0'ın 'N' harfiyle geleceği biliniyordu. Hatta Google oylama bile yaptı. Ülkemizden de 'Namık' ismi desteklenmişti. Birçok kişi Android 7.0'ın Nutella ismiyle yayınlanacağını tahmin ediyordu ancak beklenen olmadı. Yeni sürümün Android Nougat ismiyle yayınlanacağı açıklandı.





Nugat olarak günlük hayatta da kullandığımız bu tatlı çeşidinin Türkçesi aslında koz helva. Bildiğimiz üzere Android yeni sürümlerinin ismini hep tatlı ismi olarak çıkarıyor.



Diğer taraftan Android 7.0 Nougat'ın ne gibi yenilikler getireceğini henüz bilmiyoruz. Tasarımda ve performansta yapılacak geliştirmeleri önümüzdeki günlerde öğreneceğiz.



#Android 7.0
#Android Nougat
#İşletim sistemi
8 yıl önce