|

Android devleri birlik anlaşması imzalandı

Google, her yıl patent davaları ile çalkalanan teknoloji devlerine çözüm getirecek bir proje ile ortaya çıktı. Latincede barış anlamına gelen PAX anlaşması ile Android tabanlı teknoloji üreticilerini bir araya toplayan şirket, kavgaları bitirmeyi hedeflerken şirketlerinde büyük kar etmelerine olanak sağlayacak.

Yeni Şafak
11:43 - 4/04/2017 Salı
Güncelleme: 11:44 - 4/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Google öncülüğünde Android tabanlı üreticiler arasında Pax anlaşması imzalandı.
Google öncülüğünde Android tabanlı üreticiler arasında Pax anlaşması imzalandı.

Her yıl teknolojilerini geliştiren firmalar patent kavgaları yüzünden birbirlerine ciddi tazminat davaları açarak büyük zararlara neden oluyor. Bazen davaların çok uzun sürmesi teknoloji firmalarının gelişim süreçlerine balta vurulmasına neden oluyor. Buda kullanıcıların hak ettikleri teknoloji ile geç buluşması anlamına geliyor.

Söz konusu sıkıntı için kolları sıvayan Google, bugün yaptığı açıklamayla birlikte soruna çözüm getirmeyi planlıyor. Barış sürecinin ilk adımlarını atmaya çalışan teknoloji devi, diğer teknoloji devlerini Latincede barış anlamına gelen PAX anlaşması ile bir araya getirmeye çalışıyor. Bu anlaşma ile firmalar, basit patent davlarından kurtulacak.

Başlangıçta büyük ilgi gören PAX anlaşmasına katılan firmalar arasında Samsung, Google, LG, Foxconn, HMD Global, HTC, Coolpad, BQ ve Allview gibi isimler yer alıyor. Zira bu firmaların toplamda 230.000 adet patente sahip. Bu rakam dikkate alındığı takdirce anlaşmanın, patent davaları konusunda büyük bir başarı sağlaması muhtemel görünüyor.

Google ise, bu atılımı ile söz konusu dev firmaların çoğunu bir araya toplamayı başardı. Yakın zamanda diğer Android tabanlı cihaz üreticilerinin de katılımını bekleyen teknoloji devi, anlaşmanın başlangıçtaki hedefinin ötesine geçtiğini belirtti. İmzalanan PAX anlaşması ile büyük bir teknoloji birliği kurmayı planlayan dünya devleri, hem düşmanlıkları sona erdirmeyi hedeflerken ciddi mali kara geçmeyi de planlıyor.

#Google
#Android
#Pax
7 yıl önce