|

Android’de güvenlik açığı bulana dev ödül

ABD'li teknoloji ve yazılım lideri Google, Android'de açık ve hata bulan kullanıcılar için kesenin ağzını açtı. Geçtiğimiz yıl açık bulana 50 bin dolar ödül vereceğini açıklayan şirket, bu yıl ödül miktarını 4 katına çıkardı.

Yeni Şafak
14:40 - 5/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:41 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Açık kaynaklı mobil işletim sistemi Android, güvenlik açıklarını da beraberinde getiriyor.
Açık kaynaklı mobil işletim sistemi Android, güvenlik açıklarını da beraberinde getiriyor.

Akıllı telefonlarda güvenlik bir hayli önem arz ediyor. Zira bu cihazlar artık hayatımızın bir parçası oldu ve en özel bilgilerimiz dahil birçok veriyi akıllı telefonlarda depolayabiliyoruz. Buna banka hesabı ve kimlik bilgileri de dahil…

Hal böyle olunca her insan akıllı telefonlarının üst düzey güvenlik sunmasını istiyor. Apple, mobil cihazlarında üst düzey güvenlik sunduğu için bu konuda nispeten daha rahat. Fakat Google için aynısı geçerli değil. Açık kaynaklı olmasıyla bilinen Android, sık sık kötü yazılımlara maruz kalabiliyor.

Son dönemde zararlı yazılım vakalarının artış göstermesiyle Android de yeni bir girişimde bulundu. Google, Android’de hata bulan kullanıcılara 200 bin dolar para ödülü vermeye karar verdi.

Güvenlik şirketlerinin verilerine göre, sadece Judy isimli kötü yazılım, 36,5 milyondan fazla Android cihaza bulaştı. Judy dışında farklı isimlerdeki kötü amaçlı yazılımların da telefonu ele geçirdiği sonucu ortaya çıktı.

Gelişmeler üzerine ABD’li teknoloji ve yazılım şirketi Google, para ödülünü 4 kat artırmaya karar verdi. Bundan böyle Android’de açık veya hata bulan kullanıcılar, 200 bin dolara kadar para ödülü kazanabilecek. Söz konusu ödül, geçtiğimiz sene 50 bin dolardı.

#Google
#Android
#Ödül
7 yıl önce