|

Android'ler artık her ay güncellenecek

...imiş. Duyun da inanmayın!

Yeni Şafak ve
10:25 - 5/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:28 - 5/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Bildiğimiz gibi dün sizlerle

paylaşmış ve yapmamız gerekenleri sıralamıştık.



Android platformunun açık kaynaklı yapısından ötürü bu tür güvenlik açıklarına oldukça müsait bir yapı arz etmesi de Google'ın uzun bir süreden beri üzerinde çalıştığı bir konu. En nihayetinde de kalıcı bir çözüm için düğmeye bastılar.



Yapılan açıklamaya göre, bundan böyle Google her ay cihazlara yönelik bir güvenlik güncelleme paketi yayımlayacak. Gerçi yanlış hatırlamıyorsak bundan bir kaç ay evvel de benzer bir açıklamayı yapılmış ama pratiğe yansımamıştı. Tahminimizce Stagefright 2.0'ın etkisiyle konuyu bir kez daha gündeme getirdiler.



Google'ın yanısıra Samsung ile LG de, güvenlik güncellemelerini aylık olarak yayımlayacaklarını belirtirken HTC cephesi ise yayımlamaya çalışacaklarını ama kesin bir söz veremeyeceklerini

. Gerçi HTC'ye hak vermemek elde değil. Çünkü ne de olsa Android platformu iOS yahut WP'dan farklı olarak içerisinde çok sayıda üreticisinden gelen yüzlerce modele ve dahası farklı ülkelerden pek çok operatöre sahip dev bir ekosistem. Haliyle bu tür güncellemeler ilk olarak Google'dan çıkıp üreticilere gönderilecek ondan sonra üreticiler de bunları operatörlerin onayı ertesinde ülke ülke yayımlayacaklar. Yani demek istediğimiz o ki iş göründüğü kadar basit değil. Pek çok basamak ve prosedür var. Farklı segmentler olayını ise söylemiyoruz bile. Tepe seviye modeller ile giriş seviyesi modellere aynı anda yayımlayacakları düşünmek aşırı iyimser bir temenni olur.





Açıkçası biz de bu tür bir sistemin aylık güncellemeleri sektirmeden yayımlayabileceğini sanmıyoruz. Tabii Google'ın Nexus ailesi hariç. Ne de olsa onlar doğrudan alabiliyor güncellemeleri haliyle değil aylık, haftalık bir gerçekleşebilir dilerlerse. Bu arada Sony cephesinin henüz suskunluğunu koruduğunu da anımsatalım.



Velhasıl kağıt üzerinde oldukça güzel bir haber gibi dursa da bize de pek inandırıcı gelmiş değil. Bekleyip göreceğiz artık, inşallah yanılan biz oluruz.






#android
#akıllı telefon
#google
#nexus
#samsung
#lg
#htc
#güvenlik
#virüs
9 yıl önce