|

Apple 2018 model iPhone'lar için daha büyük bataryalar kullanacak

Apple analizleriyle ismini sık sık duyduğumuz KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, 2018 yılında tanıtılacak olan iPhone’ların daha büyük pillerle çıkacağını söyledi. Ancak bu önümüzdeki yıl gelecek olan iPhone modellerinin daha uzun kullanım süresi sunacağı anlamına gelmiyor.

Yeni Şafak
13:14 - 10/12/2017 Pazar
Güncelleme: 13:20 - 10/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Apple önümüzdeki sene tanıtacağı cihazlarda daha büyük bataryalar kullanacak.
Apple önümüzdeki sene tanıtacağı cihazlarda daha büyük bataryalar kullanacak.

Apple 2018 yılında piyasaya süreceği iPhone modelleri için daha büyük bataryalar kullanacak. Ancak yeni ve büyük bataryalar iPhone’ların kullanım süresini arttırmayabilir. Bu açıklamayı dünyanın önde gelen iPhone analistlerinden Ming-Chi Kuo yaptı. Düzenli olarak Apple’ın Ar-Ge konularında analizler yapan ve genel itibariyle bu analizleri doğru çıkan Kuo, gelecek yıl tanıtılacak olan iPhone’ların %10 daha büyük bataryalara sahip olacağını söylüyor.



Yeni özelliklere kaynak olarak kullanılacak

Akıllı telefonlardaki batarya süresi, kullanıcıların gün içinde kullandığı uygulamalara göre değişkenlik gösterebiliyor. Bu nedenle ölçümlemek çok zor diyebiliriz. Örnek vermek gerekirse oyun oynayan bir kullanıcı ile sadece e-postasını kontrol eden kullanıcıların pil tüketimleri arasında büyük uçurumlar olabilir. Genel kullanıcı profili göz önüne alındığında iPhone cihazların ortalama 4-5 saatlik bir ‘on-screen’ kullanım süresi olduğunu söyleyebiliriz. Kuo’nun söylediği %10’luk bir artış yarım saatlik bir etki yapabilir.

Teknoloji devi yeni cihazlarda getireceği batarya kapasitesi artışı yeni özelliklere kaynak olarak kullanılacak. Örneğin bu yıl eklenen FaceID ve Animoji gibi kamera destekli uygulamalar çok fazla enerjiye ihtiyaç duyabiliyor.


L şeklindeki batarya benimsenecek

Kuo ayrıca, iPhone X’te bulunan ve iki parçadan oluşan L şeklindeki bataryanın benimseneceğini söylüyor. iPhone X’te bir adet uzun pil yerine iki parçadan oluşan L şeklinde yerleştirilmiş batarya paketi kullanılmıştı.



Ekran tarafındaysa geleneksel LCD ekranlar yerine OLED’in daha fazla kullanılacağı ve OLED ekranlı iki yeni modelin geleceği söyleniyor. OLED arka plan aydınlatması kullanmadığı için önemli miktarda enerji tasarrufu sağlıyor. Bu nedenle daha da büyük bataryalı iPhone cihazlar daha uzun kullanım süresi sağlayabilir. OLED ekranlı iPhone X’te yaşanan ekran sorunlarının tabi ki bir an önce çözülmesi gerekiyor.

#Batarya
#iphone
#apple
6 yıl önce