|

iPhone'da 32 GB tarih oluyor

ABD'li teknoloji devi Apple, iPhone'unun 10. yılı özel kullanıcılarını mutlu edecek yenilikler getirmeye hazırlanıyor. İddialara göre iPhone, yeni modeliyle birlikte 32 GB'lık hafıza seçeneğini tarihe gömmeyi planlıyor.

Yeni Şafak
10:43 - 22/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:15 - 6/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
iPhone 7s ile birlikte 32 GB şeçeneğinin tarih olacağı iddia ediliyor.
iPhone 7s ile birlikte 32 GB şeçeneğinin tarih olacağı iddia ediliyor.

Apple, 10. yıla özel yeni çıkaracağı amiral gemisi cihazlarına ayrı bir özen göstererek kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Özellikle tasarım anlamında önemli gelişmeler bekleyen iPhone meraklıları, Apple'ın birçok yeni teknolojisini yeni iPhone modelinde görmek istiyor.



İnternette yayınlanan sızıntı bilgilerde Apple kullanıcılarını tatmin edecek nitelikte görünüyor. Şöyle ki teknoloji devi aldığı ekran patentlerinin yanı sıra hafıza seçeneklerine de el atmaya karar vermiş gibi görünüyor. Yani Apple, yeni cihazında 32 GB seçeneğini kaldıracağı iddia ediliyor. Zira yurt dışı fiyat etiketi 1000 dolar olması beklenen iPhone 7s'de 32 GB seçeneğinin bulunması kullanıcıları hiç tatmin etmiyor. Oldukça yüksek fiyatlarla piyasaya sunulması beklenen iPhone'un, söz konusu fiyat bandına göre 32 GB hafıza seçeneği yetersiz kalıyor. Apple ise 32 GB seçeneğinin yerine 64 GB'ı getirmeyi planlıyor.



Piyasaya çıkacak olan iPhone modelinde yer alan 64 GB rakiplerinde yaygın olarak pek kullanılmıyor. Fakat rakiplerinde bulunan hafıza kartı seçeneği kullanıcıların hafıza sorunun çözmeye yeterli olmuyor. Siz de biliyorsunuz ki Apple hiçbir cihazına hafıza kartı takılmasını istemiyor. Hal böyle olunca 1000 dolarlık fiyat etiketine bu hafıza seçeneği de kullanıcıları tarafından artık komik karşılanıyor.



Apple'ın iPhone 7s modeli 64 GB seçeneğinin geleceği henüz kesinlik kazanmış değil. Lakin Teknoloji devinin yeni çıkaracağı amiral gemisinin muhtemel fiyat etiketine bakıldığında 64 GB seçeneğinin gelmesi olası görünüyor ama kesin bir bilgi olmadığını belirtmekle beraber çıkışına yakın bir zaman kala nasıl bir hafıza ile karşımıza çıkacağının açıklanacağı düşünülüyor.






#Apple
#iPhone
#iPhone 7s
#Hafıza seçeneği
7 yıl önce