|

Apple Haritalar'a düzeltme gönderene para ödeyecek

Kullanıma açıldığında sorunlar yaşatan ve detaylarındaki hatalarla eleştirilen Apple Haritalar uygulaması, güncel haliyle iyi durumda. Gelgelelim hala Google ve Yandex ile mücadele edebilecek yeterlilikte değil. Apple da bu durumu değiştirmek için kolları sıvadı.

Yeni Şafak
08:44 - 5/06/2017 Pazartesi
Diğer
Apple Haritalar'ın mobil uygulaması iPhone ve iPad'lerde gömülü olarak kullanıcıya sunuluyor.
Apple Haritalar'ın mobil uygulaması iPhone ve iPad'lerde gömülü olarak kullanıcıya sunuluyor.

TryRating adlı bir program ile Apple Haritalar uygulamasındaki hataları bulup düzeltme gönderenlere, düzeltmeler yapıldığı taktirde 54 sent ödenecek. Program günde 600 düzeltmeye kadar yapılmasını sağlayacak.

Habertürk'ün haberine göre Apple, bu sayede Haritalar'daki verilerin daha doğru olmasını sağlayarak rekabette yerini sağlamlaştıracak. Bu tip uygulamalarda iyi olmak, Apple gibi uygulama ve cihaz ekosistemi ile tam bir deneyim sunmak isteyen şirketler için önem taşıyor. Zira aksayan her yan, rakibe kaçış için bahane oluyor.

Benzer çalışmayı Amazon da Mechanical Turk adlı projesinde gerçekleştirmişti. Veri aramalarını ve makine öğrenimini geliştirme için ufak ve etkileşimli görevler tamamlanması karşılığında insanlara para ödediler.

Geçen yıldan bu yana test aşamasında olduğu belirtilen TryRating'in bu ay sonunda açılması bekleniyor.

#Apple
#Haritalar
7 yıl önce