|

Apple iCar doğrulandı

İki yıldır elektrikli ve sürücüsüz bir otomobil geliştireceği söylenen Apple’ın 'iCar' projesi sonunda doğrulandı. ABD'de devlete bu konuda mektup yazdığı ortaya çıkan Apple, gerekli izin ve kolaylıkların sağlanmasını istedi. Böylece ABD’li teknoloji devinin otonom bir sürüş teknolojisine yatırım yaptığı ilk kez teyit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:37 - 6/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Apple, yaklaşık iki yıldır elektrikli otomobil pazarına sürücüsüz bir modelle giriş yapacağı iddiaları gerçeklik kazandı. Böylece Tesla ve Ford ile yarışacak bir elektrikli iCar geliştirmeyi hedefleyen Apple'ın özerk bir sürüş sistemine odaklanarak kendi kendine sürüş otomobil teknolojisine ilk kez yatırım yaptığı teyit edildi.sürücüz araç için lobi faaliyetlerine başladı



ABD Ulusal Karayolları Trafik Güvenliği Yönetimi (NHTSA) birimine ilettiği mektupta sürücüsüz araçlar için lobi yapan Apple, bu konudaki yatırımların ardından trafikte test izni almak isteyecekleri detaylarına yer veriyor. Teknoloji şirketinin aynı zamanda 'apple.car' ve 'apple.auto' gibi araba ile ilgili birkaç internet sitesi alanını da kaydettirdiğine dikkati çeken uzmanlar, kullanıcı deneyiminin ve pil teknolojisinin gelişmesinin özellikle Apple'a avantaj sağlayabileceğini iddia ediyor.



'OTONOMA TALEBİ ARTTIRIN' İSTEĞİ


Edinilen bilgiye göre Apple'ın Ürün Bütünlüğü Direktörü Steve Kenner imzalı beş sayfalık mektubun tarihi 22 Kasım 2016 olarak kayıtlarda yer alan mektupta taşımacılık da dahil olmak üzere pek çok alanda otomatik sistemlerin potansiyelinden heyecan duyulduğu belirtilen mektupta, geliştirilecek otomobilin önemli toplumsal faydaları bulunduğu yer alıyor. ABD'li teknoloji devi bu konuda hiçbir açıklama yapmasa da Wall Street Journal'in, Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarında ele geçirdiği bir mektup, Apple'ın planlarını ortaya çıkardı. Mektupta otonom araçların kamuoyu tarafından kabulün kolaylaşması ve güvenliğinin artması yönünde yorumlarını paylaşan şirket, “Apple, ürün ve servisleri daha akıllı, sezgisel ve kişisel hale getirmek için makine öğrenimini kullanıyor” denildi.







ÜRETİM YILI TAHMİNİ 2020


Apple, otonom sürüş teknolojisi geliştiren firmaların, kaza ve çarpışma testleri konusundaki bilgileri paylaşmalarının insan hayatı için önemli olduğunu ancak bu paylaşımların şirketlerin gizliliğini tehdit etmemesi gerektiğini NHTSA'ya gönderdiği mektupta vurguluyor. Bu kapsamda Apple, NHTSA ve diğer şirketlerle iş birliğine açık olduğunu ve düzenlemelerin uzun süredir faaliyet gösteren otomotiv şirketleriyle, endüstriye yeni giriş yapan firmalara eşit mesafede olması gerektiği önerisine de yer veriliyor. Şirkete yakın uzmanlar ise Apple'ın iCar'ı 2020 yılında üretime geçireceği tahmininde yoğunlaşıyor.


#iCar
#ABD
#Apple
7 yıl önce