|

Apple, İngiltere merkezini taşıyor

Apple'ın İngiltere merkez ofisini taşıma hazırlığı içinde olduğu açıklandı. Londra'da yeniden inşa edilen Battersea Enerji İstasyonu'na taşınmayı hedefleyen Apple, bu kararıyla İngiliz hükümetini de memnun etti.

Yeni Şafak
12:56 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:58 - 29/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Battersea Enerji İstasyonu'nun yenileme çalışmalarını Malezyalı bir firma yapıyor.
Battersea Enerji İstasyonu'nun yenileme çalışmalarını Malezyalı bir firma yapıyor.

ABD'li teknoloji devi Apple'ın Kaliforniya Cupertino'da yepyeni bir merkez bina inşa ettiğini biliyoruz. Campus 2 ismi verilen bu bina, şirket merkezinden ziyade bir yaşam alanı olacak. Hem iş hem sosyal anlamda tam bir başyapıt olarak tasarlanan Campus 2'nin gelecek yıl tamamlanması bekleniyor. Bu çalışmayla alakalı detayları aşağıdaki haberimizden okuyabilirsiniz.





Apple'ın şimdi de İngiltere'deki merkez binasının yerini değiştirmeyi planladığı ortaya çıktı. Apple, Londra'nın güney batısında bulunan ve kentin simgesel binalarından biri olan Battersea Enerji İstasyonu'na taşınacak.



Söz konusu tarihi bina hali hazırda tadilata alındı ve yeniden yapılıyor. 10 milyar dolara mal olacak yenileme çalışmaları kapsamında yeni ofisler, alışveriş merkezleri ve flat daireler yapılacak. İşte Apple, İngiltere ofisini bu yenilenen santralin 6 katına taşıyacak. 20 yıl sürecek anlaşma çerçevesinde Apple'ın kullanmak için toplam 46 bin metrekarelik alanı bulunuyor (toplam ofis alanının yüzde 40'ı).





Bu kararı İngiliz hükümetinin de olumlu karşıladığı ifade ediliyor. Zira Apple'ın çalışma ofisini bu yeni projeye taşıması, hem projenin değerini arttıracak hem de Brexit sonrası ekonomik anlamda bir güvenoyu sağlanmış olacak.



Apple yetkilileri söz konusu taşınma kararıyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:



  • “Battersea Enerji İstasyonu'ndaki yeni kampüsümüze 2021 yılı itibariyle ve bin 400 çalışanımızla taşınmayı hedefliyoruz. Bu taşınma, ekibimiz için müthiş bir fırsat. Böylece bir yandan yenilenme çalışmalarını desteklerken, diğer yandan tarih ile birlikte çeşitli komşuluklar kuracağız."

#Apple
#İngiltere
#Battersea
#Campus
8 yıl önce