|

Apple, iPhone’un 10’uncu yaşını kutluyor

9 Ocak 2007’de Apple’ın kurucularından Steve Jobs’un Macworld etkinliğinde tanıttığı ilk iPhone’dan bugüne tam 10 yıl geçti. Teknoloji devi iPhone’un 10. Yılını kutluyor.

Yeni Şafak
16:22 - 9/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:23 - 9/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
iPhone 10. yılını kutluyor.
iPhone 10. yılını kutluyor.

Apple kurucularından Steve Jobs, ilk iPhone'un tanıtımında iPhone'u dokunmatik kontrollere sahip geniş ekran bir iPod, devrim niteliğindeki bir cep telefonu ve çarpıcı bir internet iletişim cihazı olarak tanımlamıştı. Aradan geçen 10 yıl sonucunda dünya genelinde 1 milyardan fazla satış rakamına ulaşan iPhone hakkında Apple CEO'su Tim Cook açıklamalarda bulundu.



Cook açıklamasında iPhone'un insanların yaşamlarında vazgeçilmez bir parça olduğunu belirtirken cihazın eğlenmeyi, çalışmayı ve yaşama biçimlerini yeniden tanımladığını söyledi. Apple'ın pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olan Phil Schiller ise ilk iPhone'dan bugünkü iPhone 7 Plus'a kadarki tüm modellerin altın niteliğinde standartları oluşturduğunu ifade etti.



2016 yılında iPhone 7 ve Plus modellerini piyasaya süren Apple, bu yıl da yeni bir iPhone ile hayranlarının karşısına farklı bir tasarım çizgisiyle çıkmaya hazırlanıyor. Aşağıdaki videoda Apple'ın kurucularından Steve Jobs'un ilk iPhone tanıtımından görüntüleri izleyebilirsiniz:






Instagram iPhone kullanıcılarına verdiği sözü tuttu Apple'dan Vision Fund'a 1 milyar dolarlık yatırım


#Apple
#iPhone
7 yıl önce