|

Apple, otomobil planını açıkladı

Apple CEO'su Tim Cook, yıllardır konuşulan otomobil planlarını Bloomberg'in yaptığı bir röportajla açıkladı. Buna göre, marka sürücüsüz otomobil konusuna odaklanacak.

Yeni Şafak
15:22 - 13/06/2017 Salı
Güncelleme: 15:24 - 13/06/2017 Salı
Diğer
Apple'ın uzun yıllardır sürücüsüz otomobil üzerinde çalışma yaptığı biliniyor.
Apple'ın uzun yıllardır sürücüsüz otomobil üzerinde çalışma yaptığı biliniyor.

Son yıllarda Apple'ın otomobile olan ilgisi farklı şekillerde yorumlandı. Birçok kişi şirketin otomobil üretmesini bekliyordu. Ancak şirketin odağını geçen yıl belirlediği düşünülüyor.

Apple CEO'su Tim Cook, konu hakkında "Çok önemli bulduğumuz bir teknoloji. Bunu biraz da diğer yapay zeka projelerinin anası olarak görüyoruz. Aslına bakarsanız çalışabileceğiniz en zor yapay zeka projelerinden birisi olabilir" dedi.

'6,7 trilyon dolara ulaşacak'

Habertürk'ün haberine göre; sürücüsüz otomobil teknolojileri, otomotiv dünyasını değiştiriyor. McKinsey & CO'ya göre, 2030 yılına kadar pazarın 6,7 trilyon dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Böyle büyük bir alanda, teknoloji şirketleri de otomobil dünyasına giriş yapıyorlar ya da iki tarafa dönük çeşitli satın almalar ve işbirlikleri görüyoruz.

'Yoğun çalışmalar devam ediyor'

Örneğin, Apple'ın teknoloji dünyasındaki en büyük rakiplerinden birisi olan Alphabet de bu konuda otomotiv dünyasıyla ciddi bir işbirliği kurmuş durumda. Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'in, gruptaki Waymo adlı ulaşım teknolojisi şirketi, Fiat Chrysler ve Lyft ile ortak çalışarak otonom (sürücüsüz) sürüş teknolojisi geliştiriyor. BMW ve General Motors da Silikon Vadisi'nde açtıkları ofisler ve yüzlerce milyon dolar yatırım ile bu konuda çalışan startup'ların peşinde.

Bloomberg'in haberine göre Apple, 2014'te kurduğu 1.000 mühendislik ekiple otomobil projesine başlamış. Project Titan adlı çalışmanın başına 2016 yılında eski Apple çalışanı Bob Mansfield geçti.

#Apple
#Otomobil
7 yıl önce