|

AppleCare+ 1 yıla kadar uzatıldı

Apple ürünleri için ekstra ücret karşılığı verilen sigorta hizmeti AppleCare+'ın süresi uzatıldı. Apple ürünü satın aldıktan sonra 60 gün içinde yaptırılması gereken AppleCare+, bundan böyle 1 yıl içinde yaptırılabilecek.

Yeni Şafak
16:15 - 19/03/2017 Pazar
Güncelleme: 16:15 - 19/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Apple, AppleCare ile ekstra ücret karşılığı geniş kapsamlı garanti hizmeti veriyor.
Apple, AppleCare ile ekstra ücret karşılığı geniş kapsamlı garanti hizmeti veriyor.

ABD'li teknoloji devi Apple'ın AppleCare adı altında garanti uzatma süresi bulunuyor. Türkiye'de 2 yıl garantisi bulunan iPhone, iPad, MacBook gibi cihazlar, AppleCare sayesinde 3 yıla kadar uzatılabiliyor.



AppleCare+ ise bildiğimiz üzere Apple'ın sunduğu bir sigorta hizmeti. Bu hizmet ile birlikte ürünün ekranın kırılması veya farklı türde zarar görmesi Apple'ın garantisi altında oluyor ve bu sayede ücretsiz onarım sağlanabiliyor.



Fakat bildiğimiz üzere ücretli olan AppleCare+'a katılmanın süresi 60 gün ile sınırlıydı. Yani ürünü satın aldıktan sonra 60 gün içinde AppleCare+ başvurusu yapmanız gerekiyordu. MacRumors'ta yer alan habere göre; Apple şimdi bu süreyi uzattı ve 1 yıla çıkardı. Bu gelişmeyle birlikte örneğin yeni bir iPhone satın aldığınızda, satın alma tarihinden itibaren 1 yıl içinde AppleCare+ koruması yaptırabileceksiniz.





Tabii AppleCare+ için bir bedel ödemek gerekiyor. iPhone 7 için bu hizmeti satın almanın bedeli 129 dolar. iPhone SE için ise 99 dolar.



Konuyla alakalı Apple tarafından henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat yakın zamanda duyurulması bekleniyor.



#Apple
#iPhone
#AppleCare
7 yıl önce