|

Apple'dan FaceID iddiasına anında cevap

Apple’ın 3 Kasım’da satışa sunulacak olan amiral gemisi iPhone X ile beraber kullanılmaya başlayacak olan FaceID’nin düşük isabet oranına sahip olduğu söylentileri dolanıyordu. Apple bu söylentilere çok hızlı bir şekilde cevap verdi.

Yeni Şafak
15:12 - 26/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:27 - 26/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Apple tanıtım etkinliği esnasında FaceID'nin nasıl çalıştığının anlatıldığı bölümden bir fotoğraf.
Apple tanıtım etkinliği esnasında FaceID'nin nasıl çalıştığının anlatıldığı bölümden bir fotoğraf.

Apple firması genellikle tanıttığı ve satışa sunacağı ürünler hakkındaki söylentilere cevap verme konusunda çok aceleci davranmıyordu. Ancak bu sefer, Bloomberg tarafından hazırlanan iPhone X’un Face ID teknolojisi ile ilgili makaleye çok hızlı bir cevap verdi.

Bloomberg’de yer alan habere göre Apple, iPhone X’u daha erken satışa sunabilmek için Face ID’nin kalitesinden ödün verdiği yazıyordu. TechRadar ile iletişime geçen şirket, bunun kesinlikle doğru olmadığı yönünde bir açıklama yaptı. Apple, makalede cihazın sunumunda bahsedilen ‘milyonda bir’ başarısız olma ihtimalinin artık doğru olmadığının iddia edilmesine karşı bu tutumu göstermiş.


Apple firmasından bir temsilci aşağıdaki şekilde bir açıklama yaptı;

Ancak Apple tarafından makalede bulunan diğer iddialara cevap vermemesi de dikkatleri çekti. Bunun sebebi Apple’ın iPhone X ile ilgili en önemli özelliğinin FaceID olmasından dolayı olabilir.

  • Eğer bu iddalara istatiksel olarak yaklaşırsak, iddia edilen geriletilmiş FaceID sürümü bile TouchID teknolojisinden çok daha isabetli, çünkü TouchID’nin başarısız olma ihtimali 50.000’de 1 olarak belirtiliyor.

FaceID’nin tanıtım etkinliğinde başarısız olmasının sebebi için telefonun daha önce başka insanlar tarafından kullanılmış olması yönünde söylemler bulunuyor. Yani aslında bu yeni teknoloji olması gerektiği gibi çalışıyor.

#FaceID
#Apple
#iPhone X
6 yıl önce