|

Apple’ın başı 'hata 53' ile dertte

Apple’ın parmak izi okuma özelliğine sahip telefonlarında oluşan 'Error 53' olarak bilinen hata yüzünden başı derde girdi. Apple’ın, yetkili servisi dışında bir yere tamir ettirilen telefonları garanti kapsamından çıkarması sebebiyle Avustralya tüketici mahkemesi markaya dava açtı.

Yeni Şafak
16:20 - 6/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Parmak izi okuyucusundaki sorun üzerine Avustralya Federal mahkemesiyle ve Apple arasındaki sorun çözüme kavuşmamış durumda.
Parmak izi okuyucusundaki sorun üzerine Avustralya Federal mahkemesiyle ve Apple arasındaki sorun çözüme kavuşmamış durumda.

Touch ID olarak bilinen, parmak iziyle işlem yapmaya izin veren teknolojisi Apple’ın başına dert açtı.

Avustralya tüketici kanunlarına göre, Error 53 olarak bilinen hata koduyla Apple dışındaki üçüncü şahıs kurumlarına tamir ettirildiği anlaşılan telefonları garanti kapsamından çıkaran Apple’ın haksız ve adaletsiz bir tutum sergilediğini belirtti.


Federal mahkemede bakılacak olan davada, Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC)’nun raporuyla Apple Avustralya tüketici mahkemesine verilen Apple’ın bu durum sonucunda telefonların garanti dışı kalmasını tüketici haklarına aykırı olmasını gösterdi.

Markanın kullanıcıların oluşan sorunlarına çözüm bulmadığı, kullanıcılar kendi çözümlerini bulduğunda da garanti kapsamından çıkardığını belirten tüketici mahkemesi yetkilileri, Apple’ın kullanıcılarına saygısız davrandığını belirterek Federal mahkemeden ağır bir ceza verilmesini istediler.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC) Yönetim Kurulu Başkanı Rod Sims, Avustralya Tüketici Kanunlarına göre tüketici hakları, üreticilerin verdiği garantilerden bağımsız olarak bir tüketicinin üçüncü taraflarca mallarını onarması sonucunda ortadan kaldırılmaması gerektiğini söyledi.

Apple ise, bu hataya yönelik kullanıcılarına ne yapmaları gerektiğini belirten birkaç öneride bulunarak kendi
duyurmuş durumda.
#Apple
#Touch ID
#Avustralya
7 yıl önce