|

Apple'ın cam küpü kaldırılıyor

ABD'li teknoloji lideri Apple, Manhattan'da bulunan en popüler mağazasında değişikliğe gidiyor. Söz konusu mağaza tadilat ile genişletilecek ve bu sırada Apple ile özdeşleşen cam küp tasarım kaldırılacak. Sadece cam panellerin kaldırılması Apple'a 2 milyon dolara mal olacak.

Yeni Şafak
11:13 - 20/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Apple'ın Manhattan'da bulunan cam küpü mağazası son halini 2011 yılında almıştı.
Apple'ın Manhattan'da bulunan cam küpü mağazası son halini 2011 yılında almıştı.

Apple denince akla gelen ilk görüntülerden biri de bu mağazadır. New York'un en popüler bölgelerinden biri olan Manhattan'da bulunan bu Apple Store, genellikle yeni bir iPhone satışa çıktığında önünde oluşan kuyruklarla popüler. Cam küp, aslında mağazanın girişi ve kapıdan girdikten sonra merdivenden aşağı inmek gerekiyor.

Fakat bu görüntü yakında tarih olmak üzere... Apple geçtiğimiz ay cam küpün kaldırılması için başvuru yaptı. Söz konusu başvuru geçtiğimiz günlerde onaylandı. Apple'ın bu popüler yapıyı kaldırmasının sebebi ise tadilat. Söz konusu mağaza büyüklüğünün 3 bin metrekareden 7 bin metrekareye çıkarılması hedefleniyor. Bu büyümeyle birlikte Apple'ın Beats 1 radyo istasyonuna yer ayırması bekleniyor.


Diğer taraftan cam küpü kaldırmanın Apple'a maliyeti yaklaşık 2 milyon dolar olacak. Yüksek maliyetin, Apple'ın alacağı ekstra güvenlik önlemleri nedeniyle oluştuğu ortaya çıktı. Tadilat esnasında Apple Store, hemen yakındaki farklı bir binaya taşınacak.

Apple'ın cam küp tasarımı ilk etapta 90 panelden oluşuyordu. Fakat 2011 yılında Apple değişime gitti 15 devasa cam panel kullandı. Böylece daha sade ve daha etkileyici bir görünüm ortaya çıktı.

#Apple Store
#Manhattan
#Cam küp
7 yıl önce