|

Apple'ın yaptığından daha iyi olan uygulamalar

Apple markalı cihazlar ile beraber gelen standart uygulamalar bazen yeterli olmayabiliyor. Bu uygulamalar yerine kullanabileceğiniz uygulamaları sizin için sıraladık.

Yeni Şafak
16:52 - 25/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:58 - 25/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Apple'ın geliştirdiği uygulamalardan daha iyi olan uygulamalar.
Apple'ın geliştirdiği uygulamalardan daha iyi olan uygulamalar.

iPhone’lar her seferinde Apple’ın geliştirdiği bazı uygulamalar ile geliyor. App Store’da bu uygulamaların alternatifleri bazen Apple’ın geliştirdiklerinin önüne geçebiliyor. Bu nedenle App Store’dan indirilebilen ve Apple’ın geliştirdiği uygulamalardan daha iyi olanları sizin için araştırdık.


Apple Music yerine Spotify

Apple Music uygulaması Appe’ın çevirimiçi müzik piyasasına giriş yapmak için geliştirdiği ve aylık 10$ ile Apple’ın kataloğunda bulunan tüm müziklere ulaşabiliyorsunuz. Spotify en çok kullanılan müzik uygulaması olmaya devam ediyor.

Spotify Premium üyeliği Apple Music ile aynı ancak Spotify’ın en çok kullanılan uygulama olmasının nedeni zekice hazırlanmış listeler, Apple böyle bir şey yapmıyor. Bununla birlikte Spotify’da liste başı parçalar ve ‘Haftalık Keşif’ özelliklerinin bulunması Spotify’ı daha özel bir hale getiriyor.


Haritalar yerine Google Haritalar

Apple Haritalar uygulaması ilk yayınlandığı 2012’den bu yana büyük bir gelişme kaydetti, ancak Google Haritalar hala en güvenilir, detaylı ve seyahat alternatifleri bakımından zengin bir uygulama.

Google, Haritalar uygulamasının makine öğrenme algoritmaları ile geliştirildiğini ve trafiği kontrol ederek her zaman size en kısa mesafeyi sunduğunu söylüyor.


Notlar yerine Evernote

Apple’ın iOS için geliştirdiği Notlar uygulaması son yıllarda daha iyi bir hale geldi. Ancak Evernote hala farklı türde notlar oluşturmanın ve tüm cihazlar ile uyumlu olması nedeniyle hala en iyi uygulama.

Evernote ile fotoğraf ve metinleri kullanarak notlar oluşturabiliyorsunuz. İşlerinizi organize etmek için hatırlatmalar, önemli işleri bayraklama gibi özellikleri kullanabilirsiniz. Gelişmiş arama özelliği sayesinde PDF ve diğer belgelerinizi tarayarak kolayca istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz. Önemli bir diğer özelliği ise Evernote akıllı telefon, tablet, laptop ve masaüstü bilgisayarlar ile eş zamanlı olarak çalışabiliyor.


Safari yerine Google Chrome

Google Chrome ve Safari neredeyse aynı özelliklere sahip ama laptop veya masaüstü bilgisayarınızda da Chrome kullanıyorsanız mobil ile eşleşerek tüm sekmelerinize diğer cihazlardan ulaşabilirsiniz.


Sayılar yerine Microsoft Excel

Apple’ın Sayılar uygulaması tablolar oluşturmak için ideal bir program olsa da Excel hala bu konuda lider konumunda. Bunun nedeni ise Excel’in diğer cihazlar ile eşleşebilme özelliği.

#Apple
#iOS
#Microsoft
#Google
#uygulama
7 yıl önce