|

Apple'ın yüz tanıma teknolojisinden 10 kat daha iyi

Huawei yeni akıllı telefonu Honor V10’un tanıtım etkinliğinde yeni teknolojilerini de görücüye çıkarttı. iPhone X’in alametifarikası olan FaceID teknolojisinden daha iyi bir yüz tanıma teknolojisi ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak
11:16 - 29/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:20 - 29/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Huawei, Apple'ın TrueDepth teknolojisinden daha iyi çalışan bir teknoloji üzerinde çalıştığını açıkladı.
Huawei, Apple'ın TrueDepth teknolojisinden daha iyi çalışan bir teknoloji üzerinde çalıştığını açıkladı.

Apple’ın ilk olarak iPhone X ile tanıttığı FaceID teknolojisi, akıllı telefonlarda geleceğin güvenlik sistemi olacağa benziyor. Telefonun üst kısmında yer alan TrueDepth kamera sistemiyle çalışan teknoloji, TouchID’den daha güvenli olarak tanıtılmıştı. Yüzünüze yansıttığı 30 binin üzerinde görünmez noktayı analiz ederek bir derinlik haritası oluşturan teknoloji, güvenli bir yüz tanıma sağlıyor.

Huawei’nin bu teknolojiye cevabı çok daha iyi olacağa benziyor. Honor V10’un tanıtım etkinliğinde tanıtılan yeni yüz tanıma teknolojisi, söylendiğine göre FaceID’den daha iyi çalışıyor. RGB kamera, IR kamera, RGB LED, yakınlık ışık sensörü ve VCSEL projektör üzerine kurulan teknoloji, TrueDepth gibi kişilerin yüzlerini derinliğiyle haritalandırabiliyor.


Diğer yüz tanıma sistemlerinden farklı olarak mobil ödemede kullanılabilecek kadar güvenli olan sistem , saniye içerisinde 300 bin noktayı yakalayabiliyor. Bu rakam tam olarak iPhone X’in 10 katı daha fazla nokta anlamına geliyor ve bu da güvenliği arttırıyor.

Huawei’nin TrueDepth’e benzeyen altyapısı sayesinde Animoji özelliği daha iyi hale gelecek. 400 milisaniye hızla çalışan parmak izi sensörlerinden biraz daha yavaş olduğu belirtilen yüz tanıma sistemi, şu anda geliştirme aşamasında. Şirket 2018 yılında satışa sunacağı yeni amiral gemilerinde bu teknolojiyi sunacak. Apple’dan daha iyisini vadederek beklentileri arttırıyor.


#Apple
#Huawei
#Truedepth
6 yıl önce