|

Ar-ge destekli istihdam

Yerinde ar-ge destekleri, sürdürülebilir büyümeyi seçen şirketlere katma değer ve istihdam sağlıyor. CDN (İçerik dağıtım ağı) ve streaming (Kesintisiz yayın akışı) şirketi Medianova, bu desteklerle çalışan sayısını %50 arttırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:54 - 20/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Ar-ge destekli istihdam
Ar-ge destekli istihdam

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketi arasında yer alan CDN (İçerik dağıtım ağı) ve streaming (Kesintisiz yayın akışı) şirketi Medianova, yerinde Ar-Ge merkezi destekleriyle istihdamını yüzde 50 arttırdı. Konuyla ilgili Medianova CEO’su Serkan Sevim, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz Nisan ayında ar-ge merkezi olduk ve bunun çok faydasını görüyoruz. Aldığımız Ekonomi Bakanlığı destek bütçelerini direk yurt içine yatırıyorum. Bu ar-ge merkezi ve destekler sayesinde kısa sürede yüzde 50 istihdam artışımız oldu.”

HEDEF: GELİRİN YARISI AR-GE'YE

Yeni ar-ge kanunuyla 15 kişinin üzerine ar-ge merkezi statüsü verildiği bilgisini paylaşan Sevim, “Yerinde ar-ge kanunuyla devlet bizim gibi şirketlerin önünü açtı. Biz de vatan borcu olarak görüp verilen destekleri anında yatırıma çevirdik” değerlendirmesinde bulundu. Sevim, geliştirdikleri çözümlerin yüzde 100 yerli olduğunu belirterek, Ar-Ge’ye ayırdıkları payının cirolarının yüzde 25’ine ulaştığını, hedeflerinin yüzde 50’lere çıkmak olduğunu kaydetti.

Ar-ge desteklerinin yanısıra ihracat, KOSGEB, SGK ve vergi desteklerinin özellikle teknoloji gibi sürekli yenilik içinde olunması gereken pazarlarda müthiş imkanlar olduğuna dikkati çeken Sevim, artık patent eğitimleri aldıklarını ve ilk patent başvurularına hazırlandıklarını vurguladı.

50 MİLYON DOLARIN YURT DIŞINA ÇIKIŞINI ENGELLİYOR

Oyun, medya, bankacılık, telekom ve e-ticaretin Medianova’nın ana kalemleri olduğunu belirten Sevim, yerli çözüm hizmeti sunarak yaklaşık 50 milyon dolarlık bir dövizin yurtdışına çıkışını da engellediklerini söyledi. Yüzde 50-60’lık yurt içi pazarına hizmet verdiklerini dile getiren Sevim, “600’e yakın şirket bizle çalışıyor. Her yıl yüzde 30-35 büyümeyi öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

YURT DIŞINA DA AÇILDI

Sürdürülebilir büyüme için yurtdışına açılan Medianova, ABD’li dijital medya şirketi Starz ile MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesine yönelik tedarikçi anlaşması imzaladı. Sevim, bunun yanında Çekya’nın Prag şehrinde iki ay önce bir satış ofisi kurduklarının bilgisini verdi. Şevim, “Şu an ihracatımız yüzde 10’larda ama bunu yüzde 70’e çıkaracağız” dedi.

  • Binde biri maliyetine hizmet
  • Medianova’nın hizmetleri hakkında bilgi veren CEO Serkan Sevim, şunları söyledi: Birden onbine varan çalışanların cep telefonundan veya webden interaktif katıldığı kurum içi video veya diyalog sistemimiz var. Bunu geleneksel bir organizasyonun binde biri maliyetine gerçekleştiriyoruz. Ayrıca yüksek trafikli web sitelerine de sıfır hata ile site hızlandırma sunuyoruz.
#Serkan Sevim
#İstihdam
7 yıl önce