|

Artık hayatımızın her yerindeler

Yazılım ve bilgisayar teknolojisinin insanlara sunduğu yapay zeka teknolojisi, hayatın her alanına hızlı bir şekilde yerleşmeye devam ediyor. Günümüzde robotlar sayesinde artık fiziki bir vücuda da kavuşan yapay zeka teknolojisi, herkesin evinde günlük işleri insanların yerine otomatik olarak yapar hale gelecek.

Yeni Şafak
11:11 - 8/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:12 - 8/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Gündelik hayatımızda yaptığımız işleri otomatik olarak bizim yerimize yapan yapay zeka teknolojisi, yakın zaman içinde fiziki bir bedene bürünerek insanların yanı başında yerini almaya hazırlanıyor.
Gündelik hayatımızda yaptığımız işleri otomatik olarak bizim yerimize yapan yapay zeka teknolojisi, yakın zaman içinde fiziki bir bedene bürünerek insanların yanı başında yerini almaya hazırlanıyor.

Gelişen bilgisayar ve yazılım teknoloji, bazı kavramların ve otomasyon sistemlerinin hayatımıza girmesine neden oldu. İnsanların uygulamakta güçlük çektiği yerlerde kullanılmak üzere geliştirilen bu teknoloji başlangıç olarak üretim teknolojisinde sürenin minimum seviyelere kadar indirgenmesi için kullanıldı.


Söz konusu teknoloji, hızın yanı sıra aynı standartlarda ve kalitede üretimide beraberinde getirdi ve otomansyon seri üretim doğmasına neden oldu. Mobil cihazların ve otonom teknolojilerinin de gelişmesi, teknolojik ürünlerin cebimizde veya yanımızda taşınabilecek boyutlara ulaşması ve bu cihazlara olan ihtiyaç yelpazemizin gelişmesi ile yazılım dünyası maharetlerini bu cihazlar üzerinde de kendini göstermeye başladı.


Tam olarak Apple’ın Siri’si ile birlikte tanıştığımız bu uygulama, yavaş yavaş diğer sistemlere de sıçramaya başladı. Kullanıcılarının komutlarına tepki veren teknoloji uzaktan yönetilmeye programlanmaya yani işin kısacası günlük sıradan işlemlerimizi bizim yerimize yapmaya başladı. Bununla da kalmayıp günlük tepkilerimizi ve yaşantılarımızı inceleyip bize uygun planlamalar da dahi bulunmaya başladı.


Bilim kurgu filmlerine hayal ettiğimiz kendi kendine giden ve sürücüsü ile konuşan otomobiller, komutlarla kolayca yönetilen evler gibi birçok imkanı kullanıcılarına tanımlayan bu teknoloji hayatımızın her alanına müdahil olmaya başladı.


Bilim insanlarının geliştirdiği robot teknolojisi ile de entegre hale getirilmek için geliştirilen teknoloji, günümüzde yavaş yavaş fiziki vücuda kavuşmaya da başladı. Hayatımızın nerede ise her noktanı kontrol eder hale gelmeye başlayan yapay zeka teknoloji yakın zamanda her evde vücut giymiş bir şekilde kullanıma sunulacak. Bir zamanların bilim kurgu filmlerinde hayal olan teknoloji çok yakında kullanıma sunulacak.




#Yapay zeka
#Otonom
#Robot
6 yıl önce