|

Artırılmış gerçeklikle Twitter deneyimi

Twitter’ı artırılmış gerçeklik ile kullanmanızı sağlayan bir uygulama iOS için geliştirildi. Özellikle eğlenceyle ilgili uygulamalarda karşımıza çıkan arttırılmış gerçeklik uygulamaları sosyal medyada ilginç bir deneyim sunacağa benziyor.

Yeni Şafak ve
10:55 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 11:13 - 8/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arttırılmış gerçeklik uygulaması TweetReality ile sosyal medya deneyimi farklı bir boyuta taşınıyor.
Arttırılmış gerçeklik uygulaması TweetReality ile sosyal medya deneyimi farklı bir boyuta taşınıyor.

Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin yakın gelecekte hayatın her alanında karşımıza çıkacağı ön görülüyor. Son dönemlerde Snapchat’in fotoğraf filtreleri ve Pokemon GO gibi oyun örnekleriyle uzun süredir hayatımızda olan teknoloji artık daha kullanışlı hale gelmeye başladı. Pokemon GO oynayanlar gibi bu uygulamayı kullanan insanların da ilginç görüntüler oluşturması muhtemel.


Oscar Falmer isimli bir geliştiricinin ARkit ile ürettiği uygulama Twitter’ı yeniden keşfetmenizi sağlayacak.




  • TweetReality isimli uygulama sayesinde Twitter akışınızı gerçek dünya ile bağlantılı olarak kullanabileceksiniz. Uygulama çok yeni olduğu için bazı ufak hatalar oluşabiliyor ancak güncellemelerle beraber daha iyi bir kullanım sağlayacağını umut ediyoruz. Şimdilik zaman akışını görüntüleme, Retweet, Like ve yanıtlama seçeneklerini kullanabiliyoruz. Ayrıca sanal gerçeklik gözlüğü ile kullanılabiliyor.

Artırılmış gerçekliğin bu şekilde sosyal medyaya uygulanması oldukça keyifli bir kullanım olanağı sağlıyor. Uygulama şimdilik sadece iOS cihazlar için ücretsiz olarak AppStore üzerinden indirilebiliyor. Bu türde arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik uygulamalarının gelecekte daha yaygın olacağını umut ediyoruz.

#Twitter
#Sosyal medya
#Arttırılmış gerçeklik
6 yıl önce