|

Askerlik yoklamasında e-Devlet kolaylığı

Milli Savunma Bakanlığı, askerlik yoklaması ve sağlık muayenesi işlemlerinin e-Devlet kapısı üzerinden yapılabileceğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı ile yapılan koordine neticesinde projenin pilot uygulamasına bugün itibarıyla Manisa’da başlanırken, bu kapsamda 222 hekime bilgilendirme eğitimi verildi.

Yeni Şafak
08:15 - 3/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:33 - 3/11/2016 Perşembe
AA

Askerlik çağına giren yükümlüler, askerlik yoklaması işlemlerini artık e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.



Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliğinde, "e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri" projesi başlatıldı.



Projeyle vatandaşlara daha kaliteli hizmet verilmesi için yoklama işlemlerinde talep edilen bilgi formlarının e-Devlet sistemi üzerinden doldurulması ve kayıtlı oldukları aile hekimine giderek yoklama işlemlerinin yapılabilmesi hedefleniyor.



Yükümlüler artık sağlık muayenelerini, askerlik şubelerine gitmeden e-Devlet üzerinden başlatabilecek, bağlı oldukları aile hekimlerine giderek bu işlemi yaptırabilecek. Daha önce askerlik şubelerine iki kez gidilerek yapılan işlemler, sadece alınan raporun teslimi için tek seferde tamamlanabilecek.







Sağlık Bakanlığı ile sağlanan koordinasyonla, projenin pilot uygulamasına Manisa'da bugün itibarıyla başlandı, projenin yürütülmesi amacıyla Manisa'da 222 hekime bilgilendirme eğitimi verildi.



Bu kapsamda, Manisa'da, afişlerin asılması, yükümlülere bilgilendirme mektupları ve kayıtlı telefonlarına kısa mesaj gönderilmesi işlemlerine de başlandı.



Yaklaşık üç ay sürmesi öngörülen pilot uygulama sürecinde tespit edilecek teknik ve uygulama hatalarının giderilmesinin ardından "e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri" projesinin 2017 şubat ayından itibaren Türkiye genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.


#Askerlik
#MSB
#E-Devlet
#İnternet
7 yıl önce