|

Asus Zenfone 3: Şık tasarım, dev kamera

Tanıtımına günler kalan Asus Zenfone 3'ün, 23-megapiksellik dev kameraya sahip olduğu açıklandı.

Yeni Şafak
10:51 - 24/05/2016 Tuesday
Güncelleme: 21:37 - 27/05/2016 Friday
Yeni Şafak

Tayvanlı teknoloji devi Asus, yeni göz bebeği Zenfone 3'ü tanıtmak için artık günleri sayıyor. Merakla beklenen telefon yaklaşık 6 gün sonra Tayvan'ın başkenti Taipei'de düzenlenecek Computex 2016 fuarında resmen tanıtılacak. Geri sayımı

takip edebilirsiniz.



Etkinlik hazırlıkları devam ededursun, Asus sosyal ağlar üzerinden Zenfone 3'e dair bilgileri paylaşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde, telefonun tasarımının sezildiği küçük bir video yayınlanmıştı. Asus bu kez bizlere kamera hakkında birtakım ipuçları verdi.







Söz konusu tweetin ortasında kamera merceği, kenarlarında ise 3, 4, 23 ve 92 rakamlarını görüyoruz. 4 rakamı, arka kameranın 4K video kaydı yapabildiğini gösteriyor. Ayrıca kameranın 23-megapiksel ve 92 derecelik optik açıya sahip olduğunu anlıyoruz.



Asus'un resmi hesap üzerinden attığı tweet, kamera konusunda Zenfone 3'ün oldukça iddialı olduğunu gösteriyor.



Dikkat çeken bir başka detayın da telefonun tasarımı olduğunu belirtelim. Zira Asus Zenfone 2, f/p anlamında başarılı bir cihaz olsa da tasarım olarak çok bir şey vaat etmiyordu. Asus Zenfone 3 ile tasarım meraklılarına da hitap etmeyi amaçlıyor. Seleflerinde olduğu gibi kavisli arka yapıdan vazgeçilmiş. Düz, ince ve parlak bir yapı tercih edilmiş ki böylece cihaz oldukça şık bir görünüme kavuşmuş.



Asus Zenfone 3'ün teknik özelliklerinin şu şekilde olması bekleniyor:



  • - 5.5-inç Full HD ekran (1080p)
  • - Snapdragon 650 yongaseti
  • - 3GB RAM / 32 GB bellek
  • - 8-megapiksel ön / 23-megapiksel arka kamera (4K video çekimi)



Öte yandan telefonun orta segment özelliklere değil, doğrudan tepe modellere rakip olacak özelliklere sahip olacağı iddia ediliyor. Performans testine tabi tutulan Asus Zenfone 3'ün, amiral gemilerinde görmeye alışkın olduğumuz Snapdragon 820 ile geleceği söyleniyor.








#asus
#zenfone 3
#akıllı telefon
#Computex 2016
8 years ago