|

AT&T, Time Warner'ı 85 milyar dolara satın aldı

Dünyanın en büyük medya kuruluşları arasında yer alan Time Warner rekor fiyata ABD'li telekomünikasyon şirketi AT&T'ye satıldı. 85,4 milyar dolar değerindeki anlaşma 2017'de tamamlanacak. Time Warner'ın sahip olduğu kurumlar arasında CNN de bulunuyor.

Yeni Şafak
11:06 - 23/10/2016 Pazar
Güncelleme: 11:17 - 23/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden AT&T, adından uzun zaman söz ettirecek tarihi bir anlaşmaya imza attı. Sahip olduğu kurumlarla dünyanın en büyük medya kuruluşları arasında yer alan Time Warner, 85,4 milyar dolar karşılığında AT&T'nin oldu.



Time Warner'ın el değiştireceği yaklaşık bir yıldır konuşuluyordu. Hatta yıl başında şirketin Apple tarafından satın alınacağı bile gündeme gelmişti. Fakat görüşmelerde gülen taraf AT&T oldu. Time Warner'ın bünyesinde dünyaca ünlü medya kuruluşları bulunuyor:



  • > AOL (American Online)
  • > New Line Cinema
  • > HBO
  • > Warner Bros.
  • > Cartoon Network
  • > CNN
  • > DC Comics

Sinemaseverlerin bileceği üzere Hollywood filmlerinin birçoğunda New Line Cinema veya Warner Bros. imzası bulunuyor. Ayrıca dünyanı kasıp kavuran Game of Thrones gibi birçok dizi de HBO'da yayınlanıyor. Diğer taraftan herkesin bildiği gibi CNN dünyanın en büyük haber kanalları arasında yer alıyor.



Yani telekomünikasyon devi olarak bildiğimiz AT&T, bundan böyle medya devi olacak diyebiliriz. Diğer taraftan anlaşmanın gerçekleşmesiyle birlikte uzun zamandır düşük seviyede seyreden Time Warner'ın hisseleri de tırmanışa geçti.





AT&T'nin bu hamleyi, rakiplerine karşı ayakta kalabilmek için yaptığı konuşuluyor. Zira en büyük rakibi Verizon, Yahoo'yu satın almak üzere. Google, Apple ve Facebook gibi şirketler de farklı alanlarda yatırımlarını sürdürüyor. AT&T bu satın almayla birlikte bir nevi rakiplerinin de önüne geçmiş oldu.



ABD'li şirket, geçtiğimiz yıl da streaming video/TV serisi Direct TV'yi 49 milyar dolara satın alarak gündeme gelmişti. AT&T'nin bu altyapıyla Time Warner'ın içerik desteğini birleştirerek dünyanın en büyük dijital medya şirketi olma konusunda çalışmalar yapacağı tahmin ediliyor.



#AT&T
#Time Warner
#CNN
#HBO
7 yıl önce