|

Avrupa'da yaz saati uygulaması başladı

Avrupa'da yaz saati uygulamasının başlamasıyla Türkiye'deki bazı akıllı telefonlar da saati ileri aldı. Fakat Türkiye'de bu yıl kış saati uygulamasına geçilmediği için saatler ileri alınmıyor. Türkiye'de şu an geçerli olan saat ve tarih haberimizde yer alıyor.

Yeni Şafak
09:32 - 26/03/2017 Pazar
Güncelleme: 09:42 - 26/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Avrupa'da bugün saat 03.00 itibarıyla yaz saati uygulamasına geçildi ve saatler ileri alındı.
Avrupa'da bugün saat 03.00 itibarıyla yaz saati uygulamasına geçildi ve saatler ileri alındı.

Türkiye'de geçtiğimiz yıl kış saati uygulamasına geçilmemiş ve saatler geri alınmamıştı. Güneş ışığından daha fazla yararlanılması sebebiyle alınan bu karar neticesinde Avrupa geneli ile 2, İngiltere ile 3 saatlik bir fark oluşmuştu.



Avrupa'da 25 Mart Cumartesi'yi, 26 Mart Pazar'a bağlayan gece saat 03.00'te saatler 1 saat ileri alındı ve yaz saati uygulaması başladı. Türkiye'de ise zaten kış saati uygulamasına geçilmediği için saatler ileri alınmadı. Böylelikle Avrupa ile Türkiye arasındaki saat farkı yine normal haline dönmüş oldu.



Fakat bazı akıllı telefonlarda yine sorun yaşandı. Birçok kişinin akıllı telefonu Avrupa saatine endeksli olduğu için otomatik olarak telefon saatini ileri aldı. Pazar sabahı uyananlar bu nedenle küçük bir sürpriz yaşadı.



Türkiye'de geçerli olan saat ve tarih bu şekilde:







#Akıllı telefon
#Saat
#Yaz saati uygulaması
7 yıl önce