|

AYM hesap açarak Twitter'a teminat verdi

Twitter'a erişimin engellenmesi kararını kaldıran Anayasa Mahkemesi, manidar bir zamanlama ile hesap açtı. @AYMBASKANLIGI" adı altında Twitter hesabı açan Yüksek Mahkeme'nin bu hamlesi "Ben de buradayım Twitter, seni kimse kapatamaz" şeklinde yorumlandı.

yenisafak.com.tr / Teknoloji
00:00 - 11/04/2014 Cuma
Güncelleme: 14:42 - 11/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
AYM hesap açarak Twitter'a teminat verdi

Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uymayan, vergi ödemeyen, devleti tanımayan ve muhatap almayan Twitter için verilen kapatma kararını bozan Anayasa Mahkemesi'nden zamanlaması düşündürücü bir hamle geldi.

Yüksek Mahkeme 2006 yılında açılan ve Türkiye'de 12 milyondan fazla kullanıcısı olan Twitter'da iki gün önce hesap açtı.

Güvence verir gibi

@AYMBASKANLIGI adı ile açılan hesabın profilinde, Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafı yer alıyor. AYM'nin hukuk yolları tükenmeden bireysel başvuru ile açılmasını sağladığı Twitter'da hesap açması, "Artık biz de buradayız, bu platformu kimse kapatamaz" güvencesi şeklinde yorumlandı.

Twitter'ı takip ediyor

Hesapta, şimdiye kadar, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunda görüşülen dosyalarla ilgili gündem ile yurt dışı gezilerine ilişkin 5 paylaşım yapıldı. Anayasa Mahkemesinin, şu an 28 bintakipçisi var. @AYMBASKANLIGI bir kişiyi takip ediyor o da Twitter'ın hesabı.

Yargıtay'ı takip eden yok

Bu arada Yargıtay Başkanlığı da "@TCYargitay" adı altında yaklaşık bir ay önce Twitter hesabı kurmuştu. Başkanlıktaki faaliyetlerin duyurulduğu hesabı 187 kişi takip ediyor.


10 yıl önce