|

Banyoda telefonunu şarj ederken öldü

İngiltere'de yaşayan 32 yaşındaki Richard Bull, banyo yaptığı esnada şarja takılı telefonuna bakmak isteyince elektrik akımına yakalanarak feci şekilde can verdi. Olayı inceleyen Dr. Sean Cummings, akıllı telefon üreticilerinin bu konuyu uyarı metninde yazması gerektiğine değindi.

Yeni Şafak
15:20 - 19/03/2017 Pazar
Güncelleme: 15:21 - 19/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Şarj halindeki telefonlar suyla temas etmesi sonucunda ölümcül tehlikeye dönüşüyor.
Şarj halindeki telefonlar suyla temas etmesi sonucunda ölümcül tehlikeye dönüşüyor.

Akıllı telefonların hayatımızı derinden etkilediğini biliyoruz. Gün içinde hiç kimse telefonundan uzak kalamıyor, her daim yanında taşıma ihtiyacı hissediyor. Tabii bazı durumlarda sınırları bilmek gerekiyor. Örneğin banyo yaparken…



İngiltere'de yaşayan 32 yaşındaki Richard Bull, işte tam da bu sebepten dolayı hayatını kaybetti. Banyo yaparken bir yandan da şarja takılı telefonuna bakmak isteyen Bull, elektrik akımına kapılarak feci şekilde can verdi.



The Sun gazetesinin haberine göre; Bull uzatma kablosuyla telefonu şarja taktı. Telefonun suya hafif bir şekilde temas etmesiyle akıma kapıldı ve vücudunun çeşitli yerlerinde ciddi boyutta yanıklar oluştu.





Richard Bull'un eşi Tanya, ağır şekilde yaralanmış kocasını görünce acil servisi (999) aradığını fakat talihsiz adamın olay yerinde hayatını kaybettiğini söyledi.



Elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden Bull için Dr. Sean Cummings ise şu ifadeleri kullandı:



  • Normalde bu cihazlar zararsızdır fakat banyoda bir saç kurutma makinası kadar tehlikeli olabilir. Uyarılar bölümüne bunun eklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu olayla alakalı telefon üreticilerine bir bilgilendirme yazısı yazacağım.

#Richard Bull
#Akıllı telefon
7 yıl önce