|

Benchmark testlerinde herkesi kandırmışlar

Çinli akıllı telefon üreticileri OnePlus ve Meizu'nun benchmark testinde hile yaptığı ortaya çıktı. Telefonlarda kullanılan bir yazılımın, benchmark testlerinde olması gerekenden üstün performans sağladığı ve böylece kullanıcıların kandırıldığı iddia ediliyor.

Yeni Şafak
11:41 - 2/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:49 - 2/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Çin'de üretilen OnePlus ve Meizu markalı akıllı telefonlar, satış rakamlarını her geçen dönem artırarak sektörde önemli bir konumda bulunuyor.
Çin'de üretilen OnePlus ve Meizu markalı akıllı telefonlar, satış rakamlarını her geçen dönem artırarak sektörde önemli bir konumda bulunuyor.

Benchmark testlerinin akıllı telefon seçiminde önemli bir yeri bulunuyor. Bilindiği üzere AnTuTu, GFXBench, Geekbench, Androbench gibi popüler uygulamalar sayesinde akıllı telefonların performansını görüntüleyebiliyoruz. Telefonların UX, CPU, GPU, RAM ve diğer bileşenlerinin detaylı analizine, diğer telefonlarla karşılaştırmasına ve elde ettiği skora bu uygulamalar aracılığıyla ulaşıyoruz.



Haliyle bu programlarda üstün skor almak ve rakiplerinden önde bulunmak telefon üreticileri için önem arz ediyor. XDA-Developers'da yer alan habere göre, dünyaca ünlü iki markanın benchmark testlerinde hile yaptığı ortaya çıktı. Bu hile, akıllı telefonları olduğundan çok daha performanslı gösteriyor ve kullanıcıları yanıltıyor.



Araştırmacılar OnePlus 3, OnePlus 3T ve Meizu Pro 6'nın yazılımında gömülü olarak kodlanmış bir benchmark listesi buldu. Bu listede popüler benchmark uygulamalarının isimleri bulunuyor. Söz konusu kodlamayla birlikte, adı geçen benchmark uygulamaları çalıştırıldığında telefonun işlemcisi olması gerektiğinden daha yüksek tempoda çalışıyor. Tabiri caizse telefonun sınırları zorlanıyor ve benchmark uygulamasında yüksek bir puan çıkartıyor.



Sonuç olarak telefon, günlük hayatta sunabileceği performansından daha yüksek bir sonuç çıkartıyor ve dolaylı olarak kullanıcıları kandırmış oluyor. XDA-Developers'da yer alan iddianın ardından Çinli üreticilerin nasıl bir cevap vereceği ise merak konusu.







#Benchmark
#OnePlus
#Meizu
7 yıl önce