|

Beş dakikada şarj olan telefon için tarih verildi

Hayatımızda önemli bir yere sahip olan akıllı telefonların şarj sorunu, geliştirilen yeni teknolojiyle sona erme yolunda girdi. Geliştirilen teknolojiye göre beş dakika içinde tamamen şarj edilebilen akıllı telefonlar, önümüzdeki yıl kullanıcısıyla buluşacak.

Yeni Şafak ve
14:57 - 15/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:02 - 15/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Beş dakikada şarj olabilen telefon teknolojisi ilk olarak Samsung telefon modellerinde denendi.
Beş dakikada şarj olabilen telefon teknolojisi ilk olarak Samsung telefon modellerinde denendi.

Günümüzde var olan teknolojilerin akıllı telefonların şarj süreleri üzerinde henüz bir etkisi olmadığı biliniyor. En uzun pil ömrüne sahip telefonun en fazla 1,5 gün şarjının gittiği günümüzde, geliştirilen yeni teknolojiyle telefonların pil süresi uzamıyor fakat şarj süresi kısalıyor.

2015 yılında ABD’nin Las Vegas şehrindeki CES teknoloji fuarında tanıtılan akıllı telefon beş dakika içinde tamamen şarj olabiliyor.


İsrail merkezli StoreDot şirketi tarafından geliştirilen telefondaki bataryada nanoteknoloji ürünü malzemelerin ve organik bileşimlerin kullanıldığını belirtilirken firmanın genel müdürü Doron Myersdorf’un BBC'ye yaptığı açıklamaya göre 2018’in ilk bölümünde teknolojinin seri üretimine geçilmesi düşünülüyor.


Hangi firmaların bu teknolojiyi satın almak istediği konusunda bilgi vermeyen genel müdür Myersdorf, 2018 yılı içerisinde teknolojinin satışa çıkarak kullanıcısıyla buluşacağını belirtti.


Bununla birlikte StoreDot şirketi, geçtiğimiz haftalardaki teknoloji fuarında beş dakikada şarj olan elektrikli bir otomobil modeli tanıtmıştı ve bu otomobilin 5 dakikalık şarjla 500 kilometre yol gidebilme özelliğine sahip olarak satışa çıkacağını belirtmişti.



#Storedot
#Şarj
#5 dakika
7 yıl önce