|

Bill Gates’ten çocuklarına teknoloji sınırı

Teknoloji dünyasının önemli kişilerinden ve Microsoft şirketinin kurucusu Bill Gates, çocuklarının teknolojiye erişimini sınırladığını söyledi.

Yeni Şafak
16:02 - 23/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Bill Gates, ailesindeki bireylerin teknolojik cihazları kullanmasıyla ilgili kuralları olduğunu belirtti.
Bill Gates, ailesindeki bireylerin teknolojik cihazları kullanmasıyla ilgili kuralları olduğunu belirtti.

Dünyanın en zengin kişilerinden biri olan Bill Gates, ailesindeki bireylerin teknolojik cihazları kullanmasıyla ilgili kuralları olduğunu söyledi.

İngiltere’nin Daily Mirror gazetesine verdiği röportajda konuşan Gates, çocuklarının cep telefonu sahibi olmayı çok istediklerini ancak 14 yaşına gelene kadar onlara cep telefonu almadıklarını söyledi.

Uyku sorunu yaşamamaları için çocuklarının teknolojik cihazlarla etkileşimini belirli saatlerle kısıtlayan Gates, cihazların çocuklarının ev ödevlerini yapmaları ve arkadaşlarıyla iletişim halinde olması gibi faydalarından geri kalmamasını için ise belirli saatler içerisinde teknolojik cihazları serbest bıraktıklarını belirtti.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft’un kurucusu ve teknoloji dünyasının en yetkin kişilerinden biri olarak kabul edilen Bill Gates, 20, 17 ve 14 yaşındaki çocuklarının yemek masasına telefonla gelmesinin yasak olduğunu belirtirken 14 yaşına kadar da çocuklarına cep telefonu almadığını belirtti.


61 yaşındaki Bill Gates’in yanı sıra Apple şirketinin kurucusu Steve Jobs’un da Bill Gates gibi davrandığı biliniyor.

Steve Jobs’a çocuklarının yeni İPad’i beğenip beğenmedikleri sorusu üzerine, çocuklarının yeni İPad’i kullanmadığını ve evde teknolojik cihazların kısıtlı saatlerde kullanıldığını belirtmişti.

#Bill Gates
#Microsoft
7 yıl önce