|

Bir ilk: 10,000mAh bataryalı akıllı telefon

Batarya teknolojisinde köklü bir değişiklik yapılamadığı için geçici çözümler üretilmeye devam ediyor. Çift bataryalı modellerden sonra şimdi de 10,000mAh'lık bir model geldi. Üstelik tahminimizden çok daha ince...

Yeni Şafak
09:29 - 3/07/2015 الجمعة
Güncelleme: 06:29 - 3/07/2015 الجمعة
Diğer

Akıllı telefonların en aksayan ayağı bildiğimiz gibi bataryaları. Batarya teknolojilerinde gelişmeler; panel, yongaseti vb. gibi diğer bileşenlerdeki ilerlemelerin gerisinde kaldığı için doğal olarak da neredeyse hiçbir akıllı yoğun kullanımda iki günü çıkartamıyor bile.



Gerçi tüm bunları ve daha fazlasını zaten geçtiğimiz günlerde

nden bahsettiğimiz haberimizde paylaştığımız için bir kez daha tekrar etmeyelim. Tabii diğer yandan Samsung'un yeni teknolojisi geleceğe yönelik bir proje olduğundan bize şu aşamada bir faydası yok. Keza

-her ne kadar şu an üretiliyor olsa da- akıllı telefonları hedef almadıkları için yine faydasız.



Peki geriye ne kalıyor?


Şu an elimizde daha iyi bir teknoloji olmadığından tek yapabileceğimiz batarya kapasitelerini arttırmak. Daha fazla kapasite de doğal olarak daha büyük batarya demek ve daha büyük batarya ise kuşkusuz daha fazla alan gerektiriyor. Yani en nihayetinde daha büyük batarya istiyorsak bunun bedelini daha kalın ve ağır bir telefonla ödemek zorundayız.



Tabii diğer bir seçenek var ki o da kasanın içerisinde biraz daha yer açmak suretiyle bataryayı büyütmek. Yani

. SIP'e (System in Package > tüm entegre devrelerin tek bir modül içerisinde yer aldığı yapı) geçerek boşalan alana daha yüksek kapasiteli bir bataryanın yerleştirilebilmesi. Bu ise oldukça meşakkatli ve zor bir teknik süreç gerektirdiğinden asla üreticilerin ana akım seviyesine çekebilecekleri bir yöntem değil tabii ki.





Oukitel
K10000


İşte Oukitel firmasının satışa sunmaya hazırlandığı yeni akıllı telefonunu piyasadaki tüm benzerlerinde ayıran özelliği 10,000mAh gücünde bir bataryaya sahip oluşu. Şimdiye dek 4,000mAh'lık pil görmüştük, keza 6000mAh'a erişebilen çift bataryalı çözümler de görmüştük (

-

) ama 10,000mAh'lık tek bataryalı bir telefona ilk kez rastlıyoruz.



Zırhlı metal övdeyle tasarlanan modelin teknik detaylarına baktığımızda ise karşımıza 5,5-inç (1280x720) ekran, MediaTek MT6735 yongaseti, 2GB RAM, 16GB dahili hafıza ve 13MP arka ve 5MP de ön kamera çıkıyor. Bataryası ise dediğimiz gibi 10.000mAh gücünde.



Bu haliyle muhtemelen yoğun kullanımda dahi 1 haftayı görebileceğini tahmin ediyoruz. Tabii burada bir de ne kadar sürede dolacağı önem kazanıyor ki en az bir 5,6 saat sürer. Gerçi çok da önemli değil, en kötü yatarken konup kalkınca alınır.



Videosu aşağıda, izleyin dilerseniz:
























#Oukitel
#akıllı telefon
#batarya
٪d سنوات قبل