|

Bitcoin milyonerleri, servetlerini nerede muhafaza ediyor?

8 yıl önce piyasaya ilk çıktığında sadece 0.001 dolar olan dijital para birimi Bitcoin, günümüzde 5 bin doları aşarak 6 bin dolara yaklaştı. Ülkemizde de 20 bin liranın üzerinde işlem gören Bitcoin, dünya çapında pek çok kişiyi zengin etti. İşte Bitcoin milyonerlerinin servetlerini muhafaza ettiği o sığınak...

Yeni Şafak
16:17 - 25/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğrafta görülen Bitcoin sığınağının nerede olduğu gizli tutuluyor.
Fotoğrafta görülen Bitcoin sığınağının nerede olduğu gizli tutuluyor.

Son dönemde değerine değer katarak ortalığı adeta kasıp kavuran dijital para birimi Bitcoin, dünya çapında pek çok insanı zengin etti. Özellikle 5-6 yıl önce Bitcoin tarihinin en düşük seviyelerindeyken bol bol alıp saklayanların hepsi milyonlarca dolar servete sahip. Zira tanesi 1-2 dolarken aldıkları Bitcoin 5 bin doları aşarak 6 bin dolar seviyesine geldi.

Elbette bu yatırımı saklamak için de özel güvenlik önlemleri gerekiyor. Zira bilindiği üzere Bitcoin bir dijital para birimi ve gerekli güvenlik önlemleri alınmadığı takdirde, bireylerin sahip olduğu Bitcoin’ler hackerlar tarafından ele geçirilebilir.

İşte bu nedenle yüksek miktar Bitcoin’e sahip kişiler, müthiş korunaklı sığınaklar yaparak dijital paralarını buralarda saklıyor.


Bitcoin için güvenlik ve cüzdan uygulaması yapan Hong Kong merkezli Xapo, özellikle yüksek miktar Bitcoin’e sahip müşterileri için bir sığınak yaptı. Fotoğrafta görüldüğü üzere granit dağın içine oyulmuş eski bir askeri sığınak, artık Bitcoin sığınağı olarak kullanılıyor.

Bildiğimiz üzere Bitcoin bir dijital para birimi. Yani fiziksel olarak temin edilemiyor. Xapo’nun inşa ettiği sığınakta ise güvenlik önlemleriyle donatılmış ve özel olarak şifrelenmiş sunucular bulunuyor. Ayrıca bu sığınağın konumu da bilinmiyor. Böylece dünyanın en iyi hackerları dahi engellenmiş oluyor.


Xapo’nun güvenlik şefi Carlos Rienzi, siber saldırılar için her türlü savunma aracının bulunduğunu ve siber saldırı haricinde buraya yapılacak terör saldırılarına karşı da savunma güçlerinin bulunduğunu ifade ediyor.

#Bitcoin
#Xapo
#Sığınak
6 yıl önce