|

Blackberry Venice Android'in çıkış tarihi belli oldu

Blackberry'nin Android işletim sistemiyle gelecek ilk akıllısına yönelik detaylar netlik kazanıyor.

Yeni Şafak
09:45 - 4/07/2015 Saturday
Güncelleme: 06:45 - 4/07/2015 Saturday
Diğer

Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız haberimizde Blackberry'nin Android kervanına katılma ihtimalinden bahsetmiş ve duruma yönelik bir analizde bulunmuştuk. Bu haberimizin kısa bir süre ertesinde ise Rusya'nın en önemli sızıntı kaynaklarından birisi olan Eldar Murtazin'in yayımladığı bir görüntü iddiaları daha da güçlendirmişti. İşte şimdi tüm bunların üzerine gelen kapak fotoğrafımızla birlikte bu ihtimalin artık gayri resmi de olsa kesinleştiğini söyleyebiliriz. Keza sızıntının sahibinin Galaxy S6 Edge+'ın görsellerini ilk sızdıran isim olan evleaks olması da bir diğer destekleyici kanıt olarak gösterilebilir.



Her iki taraftan da kavisli bir tasarıma sahip olan BB Venice'in en önemli özelliği ise hem fiziksel hem de sanal klavyeyi bir arada sunması. Klavyenin BB'nin önceki modellerinde yer verdiği klavyeler ile aynı form yapısına sahip olduğunu da belirtelim. Bunun anlamı işlevselliğin ön planda tutuluyor oluşu. Hoparlörün alta konumlandırıldığı telefonda BB'nin klasikleşen atanmış tuşları 'gönder' ve 'sonlandır'ın yer almamasının sebebi ise tahmin edeceğimiz gibi BB OS yerine Android ile geliyor oluşu.





Modelin doğrulanmayan teknik özelliklerine baktığımız zamansa karşımıza 5.4-inç'lik (2560x1440) ekran, Smapdragon 808 yongaseti, 3GB RAM, 34/64GB dahili hafıza ve 5/18MP çözünürlüğünde ön ve arka kameralar çıkıyor.



Muhtemel çıkış tarihi ise yılın son çeyreği. Hatta daha da kesin bir bilgi veren Murtazin'e göre Kasım ayı.




#android
#akıllı telefon
#blackberry
#rim
#blackberry venice
9 years ago