|

Bluetooth 5 ile daha yüksek menzil ve daha fazla hız

Bluetooth SIG (Special Interest Group), Bluetooth 5 standardını onayladığını açıkladı. Böylelikle yeni çıkacak cihazlarda şu anki standardın iki katına kadar varan oranda hıza ve dört kat daha geniş menzilde iletişim kurabilecek.

Yeni Şafak
10:46 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:43 - 23/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Yeni Bluetooth 5 standardı ile iki kata kadar daha hız ve dört kata kadar daha geniş menzil sağlanacak.
Yeni Bluetooth 5 standardı ile iki kata kadar daha hız ve dört kata kadar daha geniş menzil sağlanacak.
Bluetooth 5 standardı

, kararlı bağlantılar sunarak ve düşük güç tüketimli “beacon" cihazlarına olan uyumu artırarak Nesnelerin İnterneti kavramında devrime yol açacak. Konu hakkında bir açıklama

Bluetooth SIG

, daha yüksek hız, artırılan yayın alanı, daha büyük paket kapasitesi ve diğer geliştirmeler sayesinde,

Bluetooth 5

standardı birbirine bağlı cihazlar ekosistemini daha da ileri götürecek. Yeni standarda sahip cihazların iki ile altı ay arasında satışa sunulması bekleniyor.



Bluetooth 5, mevcut Bluetooth 4.2 protokolüyle karşılaştırıldığında dört kat daha geniş menzil, iki kat daha yüksek hız ve sekiz kat daha yüksek yayın mesajı kapasitesi sunuyor. Bluetooth 5 cihazlarının 2017'nin başlarından itibaren boy göstermesi bekleniyor. Bu da yeni nesil cihazların tanıtılacağı MWC 2017'den itibaren tanıtılacak cihazlarda Bluetooth 5 teknolojisinin olacağı şeklinde yorumlanıyor. Özellikle üst sınıf cihazlarda bu teknolojinin olup olmadığını kontrol etmenizi öneririz.



#Bluetooth SIG
#Bluetooth 5
#Bluetooth 5 standardı
#Bluetooth
7 yıl önce