|

BMW batarya fabrikası kuruyor

Ürettiği hibrit otomobillerle (i3, i8) bu alanda başarı yakalayan BMW batarya fabrikası inşa etmeye hazırlanıyor. Alman otomobil devinin Tayland'da kuracağı fabrikanın maliyeti yaklaşık 57 milyon dolar olacak.

Yeni Şafak ve
16:24 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 11:17 - 28/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Alman otomobil devi BMW, Tayland'da inşa edeceği batarya fabrikasında hibrit otomobilleri için pil üretecek.
Alman otomobil devi BMW, Tayland'da inşa edeceği batarya fabrikasında hibrit otomobilleri için pil üretecek.

Gelişen teknolojiyle birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarına olan meyil arttı. Büyük ölçekleri firmalar artık güneş ve rüzgar enerjilerine ağırlık veriyor. Otomotiv firmaları da aynı şekilde…



Son zamanlarda elektrikli ve hibrit otomobiller oldukça çoğaldı. Özellikle Tesla Motors'un bu alanda yaptığı teşviklerle birçok otomotiv firması elektrikli ve hibrit otomobil üretmek için kolları sıvadı. Bu şirketlerden bir tanesi de dünyaca ünlü otomotiv devi BMW.





Bildiğimiz üzere BMW'nin hali hazırda i3 ve i8 olmak üzere 2 adet plug-in (şarj edilebilir) hibrit otomobili bulunuyor. i3 daha çok aile otomobili isteyenlere hitap ederken, i8 ise spor otomobil olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik her ikisi de hibrit olmasından dolayı hem yakıt cimrisi hem de doğa dostu.



  • Hibrit motor teknolojisi:
    Hibrit yani melez otomobiller iki motora sahip. Bir adet akaryakıtla çalışan düşük hacimli motor, bir de elektrikli motor bulunuyor. Bu iki motor birbiriyle uyum içerisinde çalışıyor. Bu araçlar şehir içinde düşük hızlarda giderken elektrikli motoru kullanıyor. Otomobilin zorlandığı ve daha çok güç istediği durumlarda ise akaryakıtla çalışan normal motor devreye giriyor.

Görünen o ki BMW bu alandaki çalışmalarını genişletmeye

. Zira Alman otomotiv devi Tayland'da yeni bir batarya fabrikası kuruyor. Hibrit otomobiller için batarya üretileceği açıklanan bu fabrikanın yapımına 2017'nin ikinci yarısında başlanacak. Fabrikanın maliyetinin ise yaklaşık 57 milyon dolar olması bekleniyor.



Tayland Sanayi Bakanı Atchaka Sibunruang konuyla alakalı şu açıklamada bulundu:


  • "Ülkemizde hibrit otomobillerin fiyatı hayli yüksek. Bu yüzden insanlar bu otomobilleri tercih edemiyor. Fakat bu fabrikanın kurulmasıyla bu fiyatların bir nebze olsun aşağı ineceğine inanıyoruz."



#BMW
#Hibrit
#i3
#i8
8 yıl önce