|

BMW i8: Melez kral!

Yenilenen BMW i8 artık çok daha güçlü ve uzun menzilli...

Yeni Şafak ve
12:17 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Alman otomobil devi BMW'nin hibirt (melez) otomobil projesinin başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Zira BMW, spor otomobil geleneğini 'i serisi' ile adeta üst noktaya çıkararak müthiş bir iş başardı. Bildiğimiz üzere BMW'nin hibrit araç skalasında şimdilik i3 ve i8 bulunuyor. i3 daha küçük ve şehir aracı olarak tasarlanırken, i8 ise tamamen spor ve performans üzerine tasarlanmış. Zaten kasa yapısı olarak da bunu fazlasıyla belli ediyor. Ayrıca i8'in geçtiğimiz yılın en çok satan plug-in (şarj edilebilir) hibrit otomobil olduğunu da unutmamak gerek.



  • - 3-silindir 1.5 litre motor
  • - 231 HP güç
  • - 131 HP elektrikli motor
  • - Maksimum hız 250 km/s (sınırlandırılmış)
  • - 0-100 km/s performansı 4.4 saniye

Yukarıda gördüğümüz üzere BMW i8'in akaryakıt ile çalışan motoru oldukça küçük. 3-silindirli 1.5 litre motor, 231 beygir güç ile besleniyor. 131 beygirlik ekstra elektrikli motor ise i8'in gücüne güç katıyor. Fakat yine de BMW gibi iddialı bir dünya devi için bu rakamlar düşük kalıyor.







İşte BMW, gözbebeği melez otomobili i8'i önümüzdeki sene itibarıyla yenilemeyi hedefliyor. Ünlü otomobil sitesi

göre, ilk kez 2014'te piyasaya sürülen i8, 2017'de değişime uğrayacak. Dünya devinin, i8'in elektrik motorunda %10 iyileştirmeye gitmesi bekleniyor. Böylece toplam motor gücü yaklaşık 420 beygir seviyesine ulaşacak. Böylece 4.4 saniye olan 0-100 km/s performansı da kısalacak.



Diğer taraftan BMW'nin bataryada güncellemeye giderek daha çok menzil hedeflediği açıklandı. Formula E yarışlarında güvenlik aracı olarak kullanılan BMW i8'in 7.1 kWh olan bataryası 10 kWh olarak güncellenmişti. Bu değişim, yeni kasada kullanılacak batarya için bir ipucu niteliği taşıyor.



Alman otomobil devinin, güncellenmiş i8'i ne zaman resmi olarak tanıtacağı ise henüz bilinmiyor.









#bmw i8
#hibrit
#melez otomobil
8 yıl önce