|

BMW'nin yeni ultra lüks elektriklisi!

Tesla'nın rakipleri çoğalıyor: Önce Porsche Mission-E şimdi de BMW 9.

Yeni Şafak ve
11:54 - 25/12/2015 Cuma
Güncelleme: 08:07 - 15/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Elektrikli otomobil alanında rekabet her geçen gün kızışıyor. Dünya devleri, geleceğin teknolojisi olarak gösterilen elektrikli otomobil prototiplerini bir bir gün yüzüne çıkarıyor.



Hatırlarsak geçtiğimiz günlerde Porsche Mission-E'nin 2020'de yollarda olacağını öğrenmiştik. İşte şimdi de benzer bir hamle de BMW'den geliyor. Elektriklilerin kralı Tesla'yı liderlik koltuğundan indirmek için BMW 9 serisini çıkarmaya hazırlanıyor.






BMW, yepyeni bir 9 serisi çıkararak elektrikli otomobiller dünyasına yeni bir soluk getirecek. Hali hazırda iki tane hibrit (melez) modeli bulunan BMW (i3, i8), ultra lüks olarak tasarladığı 9 serisi ile Tesla Model S'i tahtından indirmek istiyor.



BMW'nin bu yeni modeli için, 2014 yılında yayınladığı 'Gelecek Lüks Vizyonu' konseptinden esinleneceği, hatta büyük ölçüde aynı çizgileri taşıyacağı tahmin ediliyor.






Bilindiği üzere BMW'nin lüks sınıfını 7 serisi temsil ediyor. Konfor, donanım, performans ve birçok alanda bırakın BMW'yi, dünyanın en iyi otomobilleri arasında yer alıyor. Ancak BMW, 9 serisi ile lüks kavramını da değiştireceğe benziyor.



Konsept otomobilin tasarımına baktığımıza dikkatimizi ilk çeken detay, Porsche Mission E'de olduğu gibi zıt kutuplara doğru açılan kapılar. Ayrıca kapı çıtalarının muhteşem bir şekilde gizlenmesi sayesinde kapılar açıldığında sanki otomobile değil de kendinizi evinizin salonuna giriyormuş gibi hissedebilirsiniz.






BMW 9 serisinin performansı da tahmin edeceğimiz gibi oldukça üst seviyede seyredecek. Tasarlanan 3 farklı motor şu şekilde: Çift turbo V8 motor, V6 hibrit motor ve V12 650hp motor. 12 silindirli motorun M960i veya M9 adı altında satılacağı düşünülüyor.



Motor konusunda bir diğer görüş ise melez değil elektrikli olacağı yönünde. Şöyle ki; BMW hali hazırda elektrikli Rolls Royce Phantom üzerinde çalışıyor. Ufak tefek değişikliklerle, aynı elektrikli motorun BMW 9 serisinde de kullanacağı tahmin ediliyor.



Her şey planlandığı gibi giderse BMW'nin 9 serisi 2020'de yollarda olacak.





Bu vesileyle Alman devinin bir de yeni i6 üzerinde çalıştığını da not olarak düşelim. Orta segmentte konumlandırılacak ve Tesla Model 3 klasmanında olacak bu konseptin sadece elektrik motora sahip olması bekleniyor. Dışı karbon fiber malzeme ile kaplanacak olan i6'nın çıkış tarihi hakkında şimdilik elde olan tek bilgi 9 serisinden sonra olacağı ki bu da bizi 2020'nin ötesine taşıyor.
















#bmw
#bmw 9 serisi
#elektrikli
#hibrit
#tesla model s
#bmw i3
#bmw i8
#porsche mission e
8 yıl önce