|

Bot hesaplar sosyal medya gündemindeki HelpTurkey hashtag'i ile paylaşım yapıyor

Güney Ege ve Akdeniz bölgesinde günlerdir devam eden yangınların ardından Facebook, Twitter ve Instagram gibi dev sosyal platformlarda #HelpTurkey isimli bir hashtag başlatıldı. Türkiye'ye yardım çağrısının yer aldığı paylaşımlar, dünya genelinde trend listelerine girmiş durumda. Fakat bu paylaşımların tam olarak kime hizmet ettiği bilinmiyor. Zira milyonlarca paylaşım bot hesaplarla yurt dışından yapılıyor.

10:53 - 2/08/2021 Pazartesi
Güncelleme: 10:57 - 2/08/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
HelpTurkey
HelpTurkey
Türkiye,
günlerdir hem
Güney Ege
hem de
Akdeniz bölgesindeki
yüzden fazla yangınla
mücadele ediyor.
Canlıların hayatını kaybetmesi; ormanlık alanların ve köylerin hasar görmesi sosyal medyada da geniş yankı buluyor. Tabii bununla beraber ortaya çıkan çeşitli kampanyalar insanları şüphede bırakıyor. Zira
#HelpTurkey
olarak isimlendirilen kampanya bu noktada büyük risk taşıyor.
Global Call
yani
Küresel Çağrı
olarak başlatılan bu kampanyada aslında binlerce farklı bot hesaptan paylaşımlar yapılmış durumda. Özellikle de bu yapılanmaya destek veren hesapların çok büyük kısmının FETÖ bağlantılı olması da dikkat çeken detaylardan biri.
Etiketteki görsellerin
kim tarafından hazırlanıp servis edildiği tam olarak bilinmiyor. Fakat oluşturulan bu kampanyanın farklı amaçlara hizmet edebileceği konusu gündemde.

HelpTurkey paylaşımlarının yoğunluğu artıyor

Üstelik
#HelpTurkey
şeklindeki paylaşımlar yalnızca Türkiye'yi kapsamıyor. Buna ek olarak yürütülen kampanya dünya genelinde birçok farklı ülkeden de destek buluyor. Dolayısıyla bu durum çeşitli soru işaretlerine neden oluyor.

Dünya genelinde
#HelpTurkey
paylaşımlarının yoğunluğuna bakıldığında öncelikle
Amerika Birleşik Devletleri
görünüyor. Liste
Birleşik Krallık, Pakistan, Azerbaycan
ve
Birleşik Arap Emirlikleri
şeklinde devam ediyor.
Üstelik rapor günlük ve saatlik oluşturulduğunda dünya genelindeki paylaşım yoğunluğunun daha da arttığı ve bu noktada trendlerin
'HelpTurkey'
etiketine yoğunlaştığı görünüyor.
#HelpTurkey
#paylaşım
#twitter paylaşım
#orman yangınları
3 yıl önce