|

Bu kez de iPhone 7 patladı

Son yıllarda oldukça fazla gündeme gelen batarya patlamaları, bu seferde Apple’ın yakasına yapıştı. Yin isimli bir Çinli kadına ait iPhone 7 telefon, şarj sırasında aniden patladı. Harabeye dönen cihazı ise Apple yetkilileri acilen incelemeye aldı.

Yeni Şafak
10:39 - 7/04/2017 Cuma
Güncelleme: 10:44 - 7/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
Çinli bir kadına ait iPhone 7, şarjda iken bir anda patladı.
Çinli bir kadına ait iPhone 7, şarjda iken bir anda patladı.

Batarya duyulan ihtiyacın artması, teknoloji firmalarının bu konuya yönelmelerine neden oldu. Yeni cihazlarının ihtiyacına yönelik gelişmeleri bataryalarında da yansıtan firmalar, bataryaların boyutları şarj süreleri ve tasarımları konusunda oldukça büyük yol kat etmeyi başardı.

Geçtiğimiz sene ise telefon pazarında lider konumda olan Samsung’un Note 7 cihazı, tasarımdan kaynaklanan bir batarya sorunu ile karşı karşıya kalmıştı. Soruna çözüm getiremeyen firma ise telefonları geri toplamak zorunda kaldı.

Söz konusu durum ise diğer Pazarı elinde bulunduran diğer teknoloji devine, yani Apple’a yaradı. Fakat yaşanan son olaylar kara bulutlar bu sefer Apple’ın başında mı dönüyor sorusunu akıllara getirmeye başladı. Yin isimli Çinli bir kadın, şarjı biten iPhone 7 telefonunu yatağının başucunda şarja takarak evden ayrıldı. Kısa bir yürüyüşün ardından yeniden evine dönen kadın bir patlama sesi duydu ve odasına hızlıca girdiğinde patlamış iPhone 7 ile karşılaştı. Harabeye dönmüş haldeki telefonunu alarak hemen Apple Store’a götüren Yin, servis yetkililerine olayı anlattı. Cihaza ilk bakıldığında patlamanın nedeni batarya olarak görünüyor. Lakin cihazın şarj adaptörü ve kablosu da incelemeye alındığı belirtildi.


Son dönemde oldukça sık patlama haberleri ile çalkalanan Apple cephesi de kullanıcıları tedirgin etmeye başladı. Bu olaylardan ders çıkaran Samsung ve LG yeni nesil çok aşamalı batarya testini devreye alarak kullanıcılarının güvenini geri kazanmaya başladı. Sanıyoruz bu olayların ardından Apple’da yeni nesil batarya test uygulamasını devreye alacak gibi görünüyor.

#Apple
#iPhone
#LG
#Note 7
7 yıl önce