|

Çalışanlarına çip takıyor

Bilim kurgu filmlerinde görmeye alışık olduğumuz çipli çalışanları Epicenter adında bir firma hayata geçirmeyi hedefliyor. Çalışanların kullandığı manyetik şirket kartlarının yerine çip kullanmayı planlayan şirket, çipleri deri altına enjekte etmeyi düşünüyor.

Yeni Şafak ve
11:12 - 30/05/2017 Tuesday
Güncelleme: 11:12 - 30/05/2017 Tuesday
Yeni Şafak
Şirket çalışanları bu çip ile kapıları açma, yazıcıları çalıştırma, öğle yemeği siparişi verme gibi işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebiliyor.
Şirket çalışanları bu çip ile kapıları açma, yazıcıları çalıştırma, öğle yemeği siparişi verme gibi işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebiliyor.

Gelişen teknoloji ile birlikte insanlar bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz sahneleri gerçek dünyada yaşamaya başladı. Bu filmlerde görmeye alışık olduğumuz robotlardan sonra şimdide çipli çalışanlar gündeme gelmeye başladı.

Epicenter adında bir firma iki yılı aşkın süredir çalışanlarına mikroçip takma seçeneği sunuyor. Şirket içi fonksiyonel kartların yerine bu teknolojiyi kullanmaya çalışan Epicenter, 3000 çalışanının 150’sine bu implante çiplerden yerleştirmiş durumda.


Bu implant çipleri yerleştirmeyi kabul eden çalışanlar herhangi bir karta ihtiyaç duymadan yerleştirilen çip ile kapıları açma, yazıcıları çalıştırma, öğle yemeği siparişi verme gibi işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Ayrıca teklif edilen çipleri yerleştiren çalışanlara da özel ofis partisi düzenleniyor.

#Epicenter
#Çip
#İmplant
7 years ago