|

Cenevre'de küçükler görücüye çıktı

Küçük motor hacimleriyle ekonomik otomobiller kategorisine giren otomobillerden bazıları makyajlanmış hallerini Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardı. İşte ülkemizde de yüksek satış rakamlarına ulaşan Ford Fiesta, Renault Captur ve Toyota Yaris’in yenilenmiş modelleri…

Yeni Şafak
16:46 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:12 - 15/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Renault Captur - Toyota Yaris - Ford Fiesta GT
Renault Captur - Toyota Yaris - Ford Fiesta GT
Yeni Ford Fiesta ST






2017 Cenevre Otomobil Fuarı'nda performans serisini sergileyen Ford, Yeni Nesil Ford Fiesta ST 2018'i tanıttı. Araç, 200 PS, üç


silindirli 1.5 litrelik, üç silindir motorlu yeni EcoBoost motoruyla ilk defa performans tutkunları ile buluşuyor.







Ford'un b segmeti hatchback modeli üçüncü nesil yeni Fiesta ST, üç silindirli motor ile sunulan ilk Ford Performance modeli ve seçilebilir Sürüş Modları özelliği sunan ilk Fiesta ST olacak.







Silindir hacmindeki azalma sonucu daha az sürtünmeye sahip olan yeni Fiesta GT, oldukça iyi güç çıkışları ile 200 PS güç ve 290 Nm tork sunarken, 0-100 km/h hızlanmasının da 6,7 saniye olması öngörülüyor. Yeni 1,5 litrelik EcoBoost benzinli motor, yüksek gücünün yanı sıra daha düşük CO2 emisyon değeri sağlamak üzere yeni nesil silindir deaktivasyon teknolojisinden yararlanıyor.








Bugüne kadarki en geniş iç döşeme ve kişiselleştirme seçenekleri ile birlikte sunulacak olan yeni Ford Fiesta ST, 2018 yılının başındaki lansmanından itibaren üç ve beş kapılı gövde seçenekleri ile tercih edilebilecek. Aracın Türkiye satış fiyatının ise 90.000 TL civarında olacağı tahmin ediliyor.




Yeni Renault Captur


Fransız üretici Renault'un b segmenti crossover modeli Captur'un 2017 versiyonu Cenevre Otomobil Fuarı'nda otomobil tutkunlarının beğenisine sunuldu.







Geçtiğimiz yıl 215 binden fazla satış rakamıyla büyük bir başarı elde eden Renault Captur modelinin, 2017 yılının sonunda birçok yenilikle satışa sunularak aynı başarıyı yakalaması bekleniyor.



Sınıfının en fazla satan otomobili olan Captur'u yenileyen Renault, karşımıza tasarımıyla daha dinamik ve fazla opsiyona sahip olan bir versiyonla çıktı.







Çift renkli dış gövde rengini koruyan Captur, atacama turuncu ve okyanus mavi renkleriyle kasayı kişiselleştirme seçeneklerini zenginleştiriyor. Platin gri tavan rengi seçeneğiyle kişileştirmeleri arttıran Renault, 30'dan fazla farklı kombinasyonu kullanıcılarına sunuyor.



Renault'un yenileme kapsamında Captur'un ön kısmında gözle görülür değişimler yer alıyor. Ön ışıklandırmalarında markanın Pure Vision adını verdiği Full-LED ön farlara yer veren Fransız şirketi, markanın ışıklı imzasını vurgulayan C formundaki LED gündüz farlarını tamponun alt kısmına konumlandırıyor. Bu teknolojiyle farların etkinliği güçlendirilirken aynı zamanda aracın hem estetiği hem de güvenliği artıyor.






Arka tarafında çok fazla değişim bulunmayan Captur'un buradaki gözle görülür en önemli değişikliği üç kademeden oluşan stop lambalarında. Arka farlarda da, hem gündüz hem de gece kolaylıkla farkedilebilinen ön farlardaki ışık imzası bulunuyor.







Tüm bunların yanı sıra 2017 Renault Captur modelinin üst donanım seviyelerinde sabit bir cam tavan ve Premium Bose markalı ses sistemiyle satışa sunulacak olması 2017 Renault Captur modelini rakiplerinden ayırıyor. Cenevre'de ilk kez sahne alan yeni Renault Captur'un ülkemiz pazarına 2017 Haziran ayı itibariyle gireceği tahmin ediliyor. Mevcut Captur modeline göre çok daha fazla seçenekle kişiselleştirilebilecek olan Captur'un 5 farklı renk seçeneğine sahip olduğu görülüyor.




Toyota Yaris




2017 Cenevre Otomobil Fuarı çerçevesinde Toyota, yeni Yaris'in tanıtımını gerçekleştirdi. İlk kez sahne alan Yaris, tasarımı, arttırılan donanım seviyesi ve iyileştirilen sürüş konforuyla dikkatleri üzerinde topladı. Otomobilin tasarımını, performansını ve güvenliğini artırmak adına 900'den daha fazla yeni parça kullanan Toyota, bu yenilemelere 90 milyon Euro'luk yatırım yaptı.







İlk olarak üretildiği 2001 yılından bu yana, üç milyonu aşan satış miktarıyla b segmentinin en çok satan otomobillerinden biri olan Yaris, Fransa'daki ED2 tasarım stüdyoları tarafından yenilendi ve bu yenileme kapsamında otomobilin tasarımını, performansını ve güvenliğini artırmak adına 900'den daha fazla yeni parça kullanıldı.







Yeni Yaris ile birlikte, mevcut 99 beygirlik benzinli 1.33 litrelik motor yerini, yeni 1.5 litre dört silindirli benzinli motora bırakacak. Yeni Yaris 1,496 cm3 motoruyla, 111 HP güç ve 136 Nm tork üretiyor. Otomobil, daha güçlü motoruyla selefinden 0-100 km/s hızlanmasını 0.8 saniye iyileştiriyor.













#Ford
#Toyota
#Renault
7 yıl önce