|

Çift kameralı Samsung Galaxy Note 8 göründü

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy Note 8'e dair detaylar artıyor. Çift kameraya sahip olacağı bilinen Note 8'in, parmak izi sensörünün de telefonun arkasına taşındığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
16:14 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Samsung Galxay Note 8'in önümüzdeki ay tanıtılması bekleniyor.
Samsung Galxay Note 8'in önümüzdeki ay tanıtılması bekleniyor.

Güney Koreli teknoloji lideri Samsung, geçtiğimiz yıl Galaxy Note 7 fiyaskosu yaşamıştı. Ağustos ayında büyük umutlarla tanıtılan telefon, bataryasındaki kronik sorun nedeniyle piyasadan toplatılmıştı. 30’ün üzerinde patlama vakası yaşanması ise markaya olan güveni zedelemişti.

Bunun üzerine Samsung, Galaxy S serisine odaklandı ve geride bıraktığımız aylarda herkesin hayranlık duyduğu Galaxy S8’i gün yüzüne çıkararak kendini affettirme yoluna gitti. Ayrıca toplatılan Note 7’ler de yenilenerek Galaxy Note Fan Edition olarak karşımıza çıktı.

Gelgelelim Samsung’un bir Note serisi kullanıcı kitlesi bulunuyor. İşte bunun için Samsung’tan üstün özelliklere sahip bir Note 8 çıkararak kullanıcılarının gönlünü alması bekleniyor. Güney Koreli teknoloji devi de bunun farkında olacak ki, Note 8 için özel bir hazırlık yapıyor.

Samsung, Note 8 ile birlikte Galaxy serisinde ilk kez çift kamera kullanmış olacak. Ayrıca parmak izi sensörü de tıpkı Galaxy S8 ve S8+’da olduğu üzere telefonun arkasına taşınacak.


Yukarıdaki görselde yeni Galaxy Note 8’e dair tüm detaylar gözler önüne seriliyor. Telefonun kalemi, geçen yıl tanıtılan S-Pen ile aynı gibi görünüyor. Note 8’in tasarımıyla ilgili ise, Note 7 ile S8’in birleşimi diyebiliriz. Zira Note 8’in ekran/çerçeve oranı artırılarak ‘sonsuz ekran’ görünümü oluşturulacak. Kasa hatları olarak ise Note 7 ile büyük benzerlik gösteriyor.

Note 8’de kullanılacak çift kamera teknolojisiyle ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor. Bu kamera, tıpkı iPhone 7 Plus’ta olduğu gibi derinlik efekti sağlayabilir veya Huawei P10’daki gibi monochrome özelliğiyle gelebilir.

#Samsung
#Galaxy Note 8
7 yıl önce