|

Çin’de mobil internet artık ücretsiz

Çin'in üç servis sağlayıcısı, Çin Mobil İletişim, Çin Birleşik Şebeke İletişim Grubu ve Çin Telekomünikasyon Şirketi, Çin Halk Cumhuriyetinin 68. kuruluş yıl dönümü olan 1 Ekim 2017'den itibaren Çin'de uzun mesafe ve dolaşım ücretlerini almayacaklarını açıkladı.

Yeni Şafak
19:04 - 8/03/2017 الأربعاء
Güncelleme: 19:10 - 8/03/2017 الأربعاء
DHA
Uygulamanın 1 Ekim 2017'den itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi.
Uygulamanın 1 Ekim 2017'den itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi.

Çinli servis sağlayıcılar ekim ayından itibaren ülkede akıllı telefonlardan internet ücreti almayacak.



Ülkenin en büyük telekom operatörü olan Çin Mobil'in yönetim kurulu başkanı Li Yue, yurt içi dolaşım ücretlerinin şirketin tüm gelirinin yüzde 8 ila 10 olduğunu belirterek, bu bedellerin alınmamasının Çin Mobil'i operasyon ve yönetim bölgelerinde yenilik yapmaya teşvik edeceğini söyledi.



Çin Unicom ise geniş bant internet erişimini arttıracağını, yenilikçi uygulamalar geliştireceğini ve ürünler ile servislerinin kalitesini arttıracağını kaydetti.



Endüstri ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı da bu girişimin önemli sonuçları olacağını bildirdi. Endüstri ve Bilgi Teknolojisi Bakan Yardımcısı Chen Zhaoxiong, Çin'deki uzun mesafe ve dolaşım tarifelerini tamamen kaldıracağız. Küçük ve orta büyüklükteki iş yerleri için uluslararası uzun mesafe aramalarını ve internet erişim ücretlerini büyük ölçüde düşüreceğiz dedi.



Bakanlık, böylece servis sağlayıcılarının tarifelerini düzene sokacağını ve sağlıklı pazar rekabetini destekleyeceğini belirtti.


#Çin
#Ücret
#Mobil İnternet
٪d سنوات قبل
default-profile-img