|

Derhal açıklama istedi

İngiltere hükümeti tarafından finanse edilen reklamları YouTube, aşırıcılık içeren videoların hemen öncesinde yayınlandı. Söz konusu olaya büyük tepki gösteren İngiltere hükümeti, popüler video platformundan olaya ilişkin acil açıklama bekliyor.

Yeni Şafak
10:56 - 20/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
YouTube, uyguladığı reklam planlaması ile İngiltere hükümetini çok kızdırdı.
YouTube, uyguladığı reklam planlaması ile İngiltere hükümetini çok kızdırdı.

Dünyanın en çok ziyaret edilen video platformu YouTube, İngiltere hükümeti ile sıkıntıya girdi. Skandal olarak görülen olay karşısında İngiltere hükümeti YouTube'tan acil açıklama bekliyor.



Bildiğiniz gibi birçok devlet finanse etti reklamları YouTube üzerinden yayınlatıyor. Lakin İngiltere hükümeti YouTube'un reklamlarını yayınladığı videolardan şikâyetçi. İngiltere'nin The Times gazetesinin yayınladığı bir habere göre YouTube, İngiltere'nin finanse ettiği reklamları aşırıcılık içeren videolar öncesinde yayınlandı. Platformun neden böyle bir politika izlediği bilinmezken, İngiliz hükümeti tarafından da büyük tepkiye neden oldu.



Finanse edilen reklamlar Tecavüz savunucuları, Yahudi karşıtları ve yasaklı söylemleri ve hatta Pulse gece kulübü terör saldırısında 49 kişinin öldürülmesinden övgüyle söz eden Amerikan beyaz milliyetçi David Duke ve radikal papaz Steven Anderson röportajları gibi videoların hemen öncesinde yayınlandı.



Youtube yöneticisi Ronan Harris, yaptığı açıklamayla sistemin sistemin mükemmel olmadığını kabul etti. Dakikada 400 saatlik video yüklenen bir platformda işlerin bazen içinden çıkılmaz bir hal aldığını ifade etti.



Birleşik Krallık sözcüsü "Vergi mükelleflerinin paralarının uygunsuz internet içeriğiyle birlikte bulunması kabul edilemez. Bu mesajı, 'çok net' biçimde Google'a ilettik” sözleri ile tepkisini gözterdi.





#YoıTube
#Reklam
#İngiliz hükümeti
7 yıl önce
default-profile-img