|

Dijitalden para kazandıracak

Google; Türkiye’ye özel içerikle hazırladığı ücretsiz eğitim hareketi “Dijital Atölye” projesini hayata geçirdi. Proje, dijital dünyada kariyer fırsatları isteyen Türkiye’deki tüm gençlere, girişimcilere ve işlerini dijital fırsatlarla büyütmek isteyen KOBİ’lere açık olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 06:25 - 25/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Dijitalden para kazandıracak
Dijitalden para kazandıracak

Google Türkiye, Türkiye'ye özel içerikle geliştirilen Dijital Atölye isimli eğitim projesini başlattı. Üniversitelilerden çalışma hayatındaki bireylere, işletmelere kadar toplumun tüm kesimlerini kapsayan proje; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB ve İŞKUR elbirliği ile hayata geçecek. Ücretsiz olan Dijital Atölye programı kapsamında KOBİ'ler ve gençler için ayrı tasarlanan eğitim modüllerinde online dünyada varlıklarını oluşturma, işlerini geliştirme, dijital dünyada başarılı iş modelleri oluşturma alanında temel eğitimler sunulacak.



9 İLDE YÜZ YÜZE EĞİTİM


İlk etapta Kayseri, Samsun, Antalya, Bursa, Gaziantep, Van, Kocaeli, İzmir ve İstanbul olmak üzere toplam 9 ilde planlanan yüz yüze Dijital Atölye eğitimlerine katılamayanlar ise cihazdan eğitim içeriklerine online erişebiliyor. Proje aynı zamanda, istihdam sorunun en önemli sebepleri arasında yer alan nitelikli iş gücü arzındaki yetersizliği azaltmaya yönelik adımlar içeriyor. Bu kapsamda gidilecek illerde İŞKUR'un devam eden iş eğitimlerine de Google, özel programlar oluşturacak. KOBİ'ler içinde internet platformunda bir yol haritası çizen Dijital Atölye projesi, TOBB işbirliği ile düzenlenecek eğitimlerle, bu işletmelerin verimliliklerini artırıp rekabette öne çıkmalarına da destek verecek. Toplantıda verilen bilgilere göre, internet aktivitesi yüksek olan KOBİ'lerin, üç yıl içerisinde ortalama yüzde 17'lik bir büyüme ve çalışan sayılarında ortalama yüzde 24'lük bir artış sağladığı belirtiliyor.







PROJE İÇİN 10 MİLYON LİRA


Dijital Atölye'nin tanıtımı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İŞKUR Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan ve Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez'in katılımıyla İstanbul'da gerçekleşti. Müezzinoğlu, Google'ın 10 milyon lira finansman desteği sağlayacağı projenin ülkedeki gençler ve istihdamdaki iletişim ağına farklı bir vizyon kazandıracağını ifade etti. Müezzinoğlu, 14-25 yaş grubundaki 16 milyon eğitimli gençteki işsizliğin %24'lerde olmasının farklı vizyonlar üretmeleri gerektirdiğini ortaya koyduğunu belirterek, “Yakında istihdamın yarısını akıllı makineler oluşturacak gençlerimiz de bu makineleri geliştiren beyinler haline gelmeli" dedi.



Ekonomide dijital dönüşüm


Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez, ekonomide dijital dönüşümün başladığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Dijital Atölye ile yaratıcı fikrini işe dönüştürmek, profesyonel hayatını devam ettirmek isteyen gençlere, girişimcilere, işlerini büyütmek isteyen tüm KOBİ'lere açık olacak. Ülkemiz genç nüfusu ve teknolojiye hızlı adaptasyonu ile büyük bir potansiyele sahip. Teknolojinin sunduğu araç ve servisleri etkin şekilde sunarak, yaşam kalitemizi arttırıp, yeni istihdam olanakları yaratıp, dünyada bilinen işletmeler yaratılabileceğine dair inancımız doğrultusunda Dijital Atölye projesini hayata geçirmekten büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz.”




#Google
#KOBİ
#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
7 yıl önce