|

Direksiyon başında uyuyakaldı!

ABD'de Tesla Model S kullanan bir kişi, otomatik pilot özelliğini devreye aldı ve uykuya daldı.

Yeni Şafak
16:53 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:30 - 25/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Elektrikli otomobil sektörünün öncü firması Tesla Motors'un, birçok yeniliğin altında imzası olduğunu önceki haberlerimizde belirtmiştik. Tesla markalı araçların elektrikli motor, uzun menzilli batarya, süper hızlı şarj desteği, otomatik pilot gibi çok sayıda özelliği bulunuyor.



Bu özelliklerin arasında en çok dikkat çekeni şüphesiz otomatik pilot desteği. Bu sistem; dinamik hız sabitleme, şerit takip sistemi, şerit değiştirme, çarpışma önleme, tabela tanıma, otomatik park gibi sürücüyü rahatlatacak deneyimler sunuyor.



Lakin fazla rahatlık çok da iyi demek değilmiş anlaşılan. Zira ABD'de Tesla Model S kullanan bir kişi, araç otomatik pilot modunda ilerlerken direksiyon başında uyuyakalmış.



İşte o görüntüler:




Gördüğümüz üzere araç trafikte ilerlerken içindeki sürücü direksiyon başında uyuyor fakat Tesla Model S kendi kendine yol almaya devam ediyor.



Her ne kadar araç kendi başına yol alma kabiliyetine sahip olsa da bu durum oldukça tehlikeli. Zira Tesla'nın otomatik pilot özelliği sonsuza kadar sürmüyor. Belirli bir süre için yapılabiliyor. Ayrıca trafikte otomatik pilot kurallara uygun davransa bile bir başka araç hatalı davranarak kazaya neden olabilir. Bu nedenle her zaman uyanık kalmaktafayda var.



#Tesla Motors
#Model S
#Otomatik Pilot
8 yıl önce