|

Dünün lüksü, yarının çöpü!

Geçtiğimiz yıllarda 'yüzyılın icadı' gözüyle baktığımız teknolojiler, yavaş yavaş tedavülden kalkıyor.

Yeni Şafak ve
17:20 - 4/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:25 - 4/01/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Malum insanoğlu doyumsuz. İstisnalar müstesna hemen hepimiz hayatta her şeyin daha iyisini ve daha güzelini istiyoruz. Bir ürün, bir hizmet vb. ne alırsak alalım kısa kısa süre içerisinde zevkimizi alıp daha iyisine dikiyoruz gözümüzü. Hülasa daima bir 'daha' arayışımız var...



Bir örnekle konuyu daha iyi anlayalım; mesela otomobiller. Bugün dünyanın en kaliteli otomobillerinden Mercedes'in 30 yıl önceki modelini kimse almak istemez (klasik tutkunları dışında). Ya da şöyle diyelim; BMW, 20 yıl önce çıkarttığı bir modelin sonrasında, 'biz misyonumuzu doldurduk, daha bu otomobilin üzerine çıkamayız' dememiş ki, bugün çok daha farklı teknolojilere sahip otomobiller üretiyor.



İnsanoğlunun bu arayışıyla birlikte, günlük hayatımızdaki hiçbir şey de olduğu yerinde durmuyor. Örneğin 10 sene önce hayatımıza girmeye başlayan USB bellekler için 'son zamanların en büyük buluşu' gibi yorumlar yapılmıştı. İlk çıktığı zamanlar, üstelik sadece 128 MB boyuta sahip bir flash diski alabildiğimiz parayla bugün 64 GB kapasiteye sahip bir flash bellek alabiliyoruz (aynı paraya 512 kat daha fazla hafıza).



Yani bugün kullandığımız bir cihazı yarın da kullanacağımızın garantisi yok. Hal böyle olunca dünün vazgeçilmezleri, bugün tarihe gömülüyor.



İşte biz de

, 5 yıl sonra hayatımızdan çıkması muhtemel şeyler nelermiş bir göz atalım dedik:



1) Çek defterleri ve nakit para




2) Fiziksel medya: DVD, USB bellek...




3) Uzaktan kumanda




4) Parola ve şifreler




5) Adres sormak




6) Telefon rehberleri




7) Doküman ve evraklar







#teknoloji
#usb bellek
#dvd
#çek defteri
#uzaktan kumanda
#parola
#fiziksel medya
#vhs
8 yıl önce