|

Dünyanın en büyüğü yere çakıldı

İlk test uçuşunu başarılı bir şekilde tamamlayan dünyanın en büyük hava aracı Airlander 10, ikinci test uçuşunda teknik bir arıza nedeni ile düştü. Kazada herhangi bir can kaybı yaşanmazken, hava aracında ufak çaplı hasar oluştu.

Yeni Şafak
15:55 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:55 - 25/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Dünyanın en büyük hava aracı olarak bilinen Airlander 10, ikinci test uçuşunda yere çakıldı.
Dünyanın en büyük hava aracı olarak bilinen Airlander 10, ikinci test uçuşunda yere çakıldı.

Dünyanın en büyük hava aracı unvanına sahip olan Airlander 10, geçtiğimiz günlerde test uçuşunu başarılı bir şekilde tamamlamıştı. Bildiğiniz gibi uçak, zeplin ve balon gibi hava araçlarının karışımı niteliğindeki Airlander 10, 3 hafta boyunca havada kesintisiz kalabilme ve 10 ton yük taşıma kapasitesine sahip olmasıyla birçok firmanın ilgi odağı olmuştu.



İlgileri üzerine toplayı başaran hava aracından bugün üzücü haber geldi. İkinci test uçuşu için havalanan Airlander 10, 20 dakika boyunca havada kaldıktan sonra teknik bir arıza sebebi ile düştü. Bildiğimiz üzere bu hava aracı 38 bin metreküp helyum gazına sahip. Bu vesileyle bir zeplinin patlaması gibi faciaya neden olmadı. Aksine burun kısmına doğru yumuşak bir şekilde düştü.



Hava aracının düştüğü alanın boş olması büyük şans olarak görülüyor. Böylece kaza, can ve mal kaybına sebebiyet verilmeden ucuz atlatılmış oldu. Henüz geliştirilmeye devam edilen Airlander 10, gelecekte taşımacılık ve askeri alanlarda kullanılması bekleniyor. Aracın nihai üretime geçmesinin 10 yılı bulacağı tahmin ediliyor.









#Airlander 10
#Hava Aracı
#Kaza
8 yıl önce